Flyet skal ha brukket akkurat der 19-åringen satt sammen med en venn eller venninne, ifølge Aftonbladet.

En annen svenske, som også er 19 år, er fortsatt savnet. Det er ikke klart om de to er gutter eller jenter, men ifølge avisen er det trolig snakk om en gutt og en jente fra Norrbotten.

89 mennesker er bekreftet omkommet etter at flyet fra Bangkok krasjlandet og tok fyr. 41 overlevde.

Kraftig regnvær har gjort det vanskelig å få ut de omkomne fra flyet som krasjlandet på flyplassen på den thailandske ferieøya, men mandag ble de siste ofrene hentet ut, skriver nyhetsbyrået Reuters. Mandag formiddag åpnet flyplassen for trafikk igjen.

To unge svenske menn er blant de overlevende. De kan fortelle om fryktelige scener.

– Det var røyk i kabinen, gul røyk, og takdekoren falt ned. Christopher prøvde å åpne nødutgangen, mens jeg prøvde å holde alle menneskene som presset seg på, tilbake. Det var mange mennesker som skulle ut, sier Erik Nihlén (26), som greide å ta seg ut av vraket sammen med Christopher Marken (25).

Nihlén og Marken slapp unna det hele med kun lettere skader. Sjokkerte, skadde og gråtende mennesker sto på bakken utenfor.

– Det var forferdelige scener, folk var apatiske. Folk kom med brukne bein, blod og brannskader, forteller Nihlén.

Lavprisfly

123 passasjerer og et mannskap på sju var om bord i ulykkesflyet fra lavprisselskapet One-Two-Go. Omtrent halvparten av passasjerene var utlendinger, de fleste europeere.

Øyenvitner forteller at det regnet kraftig og var dårlig sikt under landingen, og at flyet, en MD-82, skled av rullebanen og krasjet. Flyet delte seg i to, og like etter tok det fyr.

– Noen av ofrene døde i brannen, andre ble kastet ut av flyet, opplyser en talsmann for myndighetene, Vorapot Ratsima.

Redde slektninger

Mens redningsmannskaper bar ut tildekkede lik på bårer, ventet pårørende i Bangkok fortvilt på opplysninger om slektninger som var om bord i flyet. Det ble opprettet et eget informasjonssenter, men mange klaget over at de ikke fikk vite nok.

Thailandske myndigheter varsler at de omkomne må identifiseres før levningene kan gis videre til familiene.

Flyplassen i Phuket ble stengt like etter ulykken, noe som førte til at hundrevis av turister og thailendere ikke kom seg av gårde. Ansatte på flyplassen så ut til å ha mer enn nok med å takle ulykken, og informasjonen til de reisende var minimal, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Årsaken til ulykken er ennå ikke klar.

– Flyet ba om landingstillatelse, men på grunn av det dårlige været i Phuket, sterk vind og regn, kan det være at piloten ikke så rullebanen skikkelig, sier en talsmann for det sivile luftfartsverket, Chiasak Angkauwan, til TV-kanalen TiTV.

Ingen nordmenn

Den norske ambassaden i Thailand har sjekket listen over passasjerer opp mot folkeregisteret, men ifølge listen var det ingen nordmenn om bord.

– Vi har sjekket ut alle navn som kan høres norske ut, men ingen av dem har kommet opp. Vi har også sjekket de andre navnene, og vi har ikke funnet noen som er norske, sier Norges ambassadør til Thailand, Merete Fjeld Brattested, til NTB.

BRAKK I TO: Flyet med 128 mennesker ombord brakk i to og begynte å brenne da det skled av rullebanen i Phuket.
HO
REDNINGSARBEID: Overlevende blir hjulpet vekk fra flyvraket på flyplassen i Phuket.
HO
KRASJET: Redningsarbeidere jobber på spreng rundt flyet som søndag krasjet og tok fyr på flyplassen i Phuket i Thailand.
HO