Den velkjente svenske lokalpolitikeren la på svøm for å slippe unna politiet, etter at han sterkt beruset tømte en hytte for innbo og forsøkte å ta med seg tyvegodset i en robåt.

Han prøvde dessuten å sette fyr på hytta, og siktes nå etter mordbrannparagrafen og for tyveri, ifølge avisa Expressen.

Mannen omtales som en respektert politiker fra en kommune i Kalmar län. Episoden skjedde i fjor sommer, da politikeren fastet en hel uke i forbindelse med en slankekur. Da han endelig fikk lov til å spise og drikke igjen, hev han innpå store mengder spagetti og kjøttsaus som han skylte ned med øl, vin og konjakk.

Dermed gikk politikeren tilsynelatende fra sans og samling, og forsøkte seg i løpet av kort tid både som tyv, pyroman og blotter. Da politiet overrasket ham i robåten full av tyvegods, hoppet han i vannet, kledde seg naken og la på svøm i en voldsom fart.

Etter en dramatisk jakt hvor politikonstabelen forfulgte den svømmende lokalpolitikeren ved hjelp av robåt og årer, ble mannen til slutt pågrepet.

Selv forteller han at han ikke husker noen ting av hendelsen, bortsett fra at han ble plukket naken opp av vannet av politiet.