Oppslutningen til Demokratene er i ferd med å øke, viser nye meningsmålinger i USA. De gir partiet nytt håp om å unngå et forsmedelig nederlag i mellomvalget i november.

Opposisjonspartiet Republikanerne ligger fortsatt i tet, men en av målingene tyder på at ledelsen bare er på 3 prosentpoeng. De to partiene har henholdsvis 45 og 42 prosents oppslutning, ifølge målingen som er utført av selskapet Rasmussen.

En annen måling gir Republikanerne en ledelse på 6 prosentpoeng, men dette er likevel en halvering sammenlignet med begynnelsen av september.

Forvirrede velgere Tross disse lyspunktene frykter Demokratene at de vil miste flertallet i Representantenes hus og kanskje også i Senatet når amerikanerne går til urnene 2. november.

Det er særlig misnøye med den økonomiske situasjonen som har ført til at regjeringspartiet har lavere oppslutning nå enn da Barack Obama ble valgt til president i 2008.

De nye målingene tyder på en viss forvirring blant de amerikanske velgerne, siden et flertall tror Demokratene er partiet som vil gjøre den beste jobben på en rekke politiske områder. Likevel svarer et flertall at de kommer til å stemme republikansk.

Det kan tyde på at misfornøyde amerikanerne simpelthen har et ønske om å straffe dem som sitter med makten.

Arnolds etterfølger To av delstatene hvor Demokratene nå aner glimt av håp, er Washington og California.

I California viser meningsmålinger at senator Barbara Boxer, som tilhører Det demokratiske partiet, har en ledelse på 4 prosentpoeng foran den republikanske utfordreren Carly Fiorina.

Kampen om å etterfølge Arnold Schwarzenegger som guvernør kan også bli vunnet av en demokrat. Regjeringspartiets kandidat Jerry Brown har i øyblikket en klar ledelse, til tross for at republikaneren Meg Whitman har brukt minst 700 millioner kroner av egen lomme i valgkampen.