Voddler, en svensk videotjeneste, er blitt kraftig hausset opp opp av mediene det siste året. I oktober i fjor kom Voddler på det svenske markedet. Nå vil en beta-versjon også gjøres tilgjengelig for det norske folk.

— Vi ser frem til å lansere filmtjenesten vår i Norge. Nordmennene ligger langt fremme når det gjelder ny teknologi, og det føles naturlig å starte den internasjonale ekspansjonen nettopp i Norge. Det er også ekstra gøy siden vi allerede har møtt stor interesse fra våre naboer i vest, forteller Mathias Tönnesson, ekspansjonssjef hos Voddler, i pressemeldingen som kom i dag.

Dyrere enn Spotify

Premium-tjenesten som inneholder betalfilmer vil være billig.

— Litt dyrere enn Spotify, siden det er film og ikke musikk, forteller Mathias Hjelmsted, en av grunnleggerene av Voddler i et tidligere intervju på nettstedet OnSoftware,.

Pressekontakt hos Voddler, Ellinor Lejman, forteller til bt.no i dag at filmene vil koste mellom 15-30 norske kroner, basert på dagens valutakurser.

Bare tilgjengelig via nedlastbar programvare

Til nå har tilbudet vært via en applikasjon som du laster ned. Nå skal også satsingen gjøres tilgjengelig gjennom en hjemmeside når den lanseres i Norge i mars.

I et tidligere intervju med Hjelmstedt i OnSoftware Hjelmstedt, forteller han litt om teknologien bak.

— Den er både kostnadsbesparende og mye bedre enn Youtube og Hulu, mener Hjelmstedt

Etterhvert håper Hjelmstedt at de kan lansere et hjemmeunderholdningssystem.

— Forhåpentlig vil Voddler bli en boks som du plugger inn i tven din, du vil ikke engang trenge en datamaskin, forteller Hjelmstedt til OnSoftware.

Voddler har uttalt at tjenesten kan beskrives som en kombinasjon av IMDb (The Internet Movie Database), Facebook , Twitter og streaming.