Hillary Clinton avslutter kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat lørdag og erklærer samtidig sin støtte til Barack Obama.

Det er hennes egen stab som varsler at hun kommer med kunngjøringen lørdag. Arrangementet skulle egentlig finne sted fredag, men ble utsatt for at flere av hennes tilhengere kunne være til stede.

Hun avslutter imidlertid ikke valgkampen betingelsesløst. Hun beholder kontrollen over delegatene hun har vunnet slik at hun kan fortsette å arbeide for sitt program, spesielt når det gjelder helsereform.

Kunngjøringen kommer dagen etter at Obama sikret seg nominasjonen og partiets ledere samlet seg rundt Obama som kandidat, i et sterkt signal til Clinton om at tiden er kommet til å gi opp.

Clinton nektet å innrømme nederlaget tirsdag kveld enda det var klart at Obama hadde nominasjonen i boks. Hun holdt i stedet en tale der hun fortsatte å insistere på at hun er best egnet til å være kandidat og sa hun skulle tenke over saken i noen dager.

Samle kreftene Ifølge kommunikasjonsdirektør Howard Wolfson blir det på et arrangement i Washington lørdag at hun gir sin støtte til Obama og oppfordrer demokratene til å stå sammen i kampen for å vinne valget i november.

I talen sin kommer Clinton til å oppfordre alle demokrater, inkludert hennes egne tilhengere som er skeptiske til Obama, til å samle sine krefter om å slå republikaneren John McCain i presidentvalget.

Ifølge ABC var Clinton i sitt valgkamphovedkvarter utenfor Washington onsdag for å informere de fleste i staben om at de ikke lenger trengs fra fredag av. Mange av dem gråt da det ble klart at 16 måneder med hardt arbeid er over.

Clinton tilbrakte mye av onsdagen i samtaler med tilhengere og støttespillere, og mange av dem oppfordret henne til å stanse sin valgkamp nå som det er klart at Obama har sikret seg nominasjonen.

Flere av hennes tilhengere har startet en offensiv for å få Obama til å velge henne som sin visepresidentkandidat. Mange mener at hennes tale tirsdag kveld, der hun nektet å trekke seg, var et forsøk på å manøvrere seg i posisjon til å bli valgt til visepresidentkandidat.

Hun skal selv ha sagt til andre kongressmedlemmer fra New York at hun er åpen for muligheten.

Leter etter visepresident Obama selv innledet onsdag letingen etter den personen som skal stå sammen med ham på valgseddelen, dagen etter at han sikret seg nominasjonen.

Han utpekte datteren til president John F. Kennedy, Caroline Kennedy, til å være med i et team på tre personer som skal gjennomgå alle potensielle kandidater.

De andre to er tidligere visejustisminister Eric Holden og Jim Johnson, som gjorde samme jobben for John Kerry for fire år siden.

Foruten Clinton er andre kandidater som hyppig nevnes, guvernør Ed Rendell i Pennsylvania, senator Joe Biden, tidligere FN-ambassadør og guvernør i New Mexico, Bill Richardson, og de to kvinnelige guvernørene Kathleen Sebelius i Kansas og Janet Napolitano i Arizona.

Kerrys visepresidentkandidat John Edwards, som selv var med i nominasjonskampen, og senator Chris Dodd er andre aktuelle kandidater.

Carter advarer Tidligere president Jimmy Carter advarte onsdag Obama mot å velge Clinton som sin makker.

– Det ville være den verste feilen han kunne gjøre. Det ville bare bli en gjensidig forsterkning av de verste sidene av hver av dem, sa han til avisa The Guardian.

– Hvis du tar de 50 prosentene som sier de absolutt ikke vil stemme på Clinton, og legger dem til dem som mener Obama ikke er hvit nok, eller gammel nok, eller erfaren nok, eller fordi han har et arabisk mellomnavn, har du det verste av begge verdener, sier Carter, som selv har gitt sin støtte til Obama.

Han sa han foretrekker en kandidat som kompenserer for Obamas svakeste sider, nemlig at han er ung og lite erfaren, for eksempel tidligere senator Sam Nunn.

Hvem tror du er best egnet til å bli amerikansk president? Barack Obama eller John McCain?

SHANNON STAPLETON / REUTERS