«Vi angriper www.visa.com om en time! Gjør våpnene deres klare», meldte en gruppe som kaller seg Anon_Operation på Twitter onsdag kveld.

Så gikk nettsiden til kortgiganten ned.

Angrepet skal være en hevnaksjon etter at Visa stengte alle forbindelser til varslernettstedet Wikileaks. De vil ikke lenger bidra til at folk donerer penger til Wikileaks.

Onsdag varslet et islandsk IT-selskap at de vil anmelde Visa for å ha blokkert pengeoverføringer. De oppfordret Visa til «bare helt enkelt å gjøre det de er gode på, å overføre penger».

1000 hackere

De koordinerte angrepene har fått navnet «Operation Payback». Bak dem står en gruppe som kaller seg Anonymous — anonym på norsk, eller bare «anon».

De er fra tidligere kjent for angrep på scientologikirken, amerikanske plateselskaper og motstandere mot piratvirksomhet som The Pirate Bay, skriver Dagbladet.no.

Gruppen består av rundt 1000 løst sammenknyttede personer, forteller en talsmann til britiske The Guardian.

Den anonyme 22-åringen, som kaller seg Coldblood, sier til avisen at de kommer sammen fordi de «deler de samme idealene og ønsker å være en kraft for kaotisk godhet.»

Ikke Visa Norge

Pressekoordinator i Visa Norge, Trond Cornelius Brekke, kjente onsdag kveld ikke til angrepet mot Visa.

— Nettsidene til Visa Norge og Visa Europe virker. Visa Inc. er et eget selskap, derfor kjenner vi ikke til dette, sier pressekoordinator Trond Cornelius Brekke i Visa Norge til VG Nett.

Angrepet er trolig av samme typen som rammet Mastercard tidligere onsdag, som også har kuttet sine forbindelser til Wikileaks. Dette skal foregå ved at man overbelaster serverne til målene.

Operation Payback ble onsdag kveld kastet ut av Facebook, for å ha brutt brukervilkårene i nettsamfunnet. Gruppen meldte selv om utestengelsen via Twitter.

Hjemmesidene til svensk påtalemyndighet og til advokatene til de to kvinnene som anklager WikiLeaks-gründeren Julian Assange for voldtekt, kan ha også ha blitt angrepet. Disse nettsidene krasjet henholdsvis tirsdag kveld og onsdag morgen.