Dzeljilji ble truffet av flere skudd i et parkeringshus i Styrmansgatan i bydelen Majorna.

45-åringen, som leder det kriminelle nettverket Naserligan og er en av Sveriges tyngste kriminelle, ble sendt til Sahlgrenska-sykehuset.

– Den skadde hadde flere skuddskader, men var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus, opplyser polititalsmann Stefan Gustaffson til Aftonbladet.se.

Ligamedlemmer våket

Rundt 15 medlemmer fra Naserligan tilbrakte natt til søndag utenfor akuttmottaket på sykehuset. Dzeljiljis tilstand søndag var alvorlig og stabil.

Om lag 25 minutter etter at politiet fikk melding om skytingen i parkeringshuset, ble en pizzarestaurant noen kvartaler unna beskutt.

Pizzarestauranten eies av en slektning av Denho Acar, som leder en rivaliserende gjeng til Naserligan, Original Gangsters.

Gustaffson opplyste søndag at det kan tyde på at det er sammenheng mellom de to skyteepisodene.

NOKAS-vitne

Dzeljilji er varslet som vitne når ankesaken etter NOKAS-ranet starter i Gulating lagmannsrett 4. september.

Advokat Knut Smedsrud, som forsvarer svensk-albanske Ikmet Kodzadziku (26) sier til NTB at vitneprovet er ment å skulle bekrefte den nye forklaringen fra hans klient.

Stavanger tingrett dømte Kodzadziku til 15 års fengsel for NOKAS-ranet. Etter domfellelsen har svenskalbaneren gitt en ny og fyldigere politiforklaring om hva han gjorde i Stavanger ransdagen. I denne forklaringen opplyser Kodzadziku at han leverte et større narkotikaparti.

– Jeg har fortsatt godt håp om at vårt vitne vil være i stand til å komme i retten om to-tre måneder, men uansett er han bare ett av flere vitner som kan bekrefte min klients forklaring, sier Smedsrud.

Han kan vanskelig tenke seg at skytingen i Göteborg har noen sammenheng med NOKAS-saken.