NATOs 19 ambassadører hadde sittet sammen i bare ett minutt tirsdag da generalsekretær George Robertson hevet møtet. Robertson mente det var mer nyttig med uformelle samtaler.

Ambassadørene gikk derfor i stedet til lunsj, som de spiser sammen hver tirsdag, for å drøfte aktuelle spørsmål på mindre formell måte.

Samtidig foregår det hektisk telefonvirksomhet mellom NATO-landenes representasjoner i Brussel og de enkelte lands hovedsteder. NTB får opplyst at NATO-ambassadørene prøver å møtes til nytt formelt rådsmøte klokken 16.30 tirsdag.

NATO har havnet i en av sine dypeste kriser etter at Frankrike, Tyskland og Belgia mandag blokkerte planlegging av en forsvarsoperasjon for Tyrkia i tilfelle krig mot Irak.

Selv om utsettelsen av møtet kan tyde på visse bevegelser i konflikten, spekuleres det i at det neppe kommer noen løsning før FNs våpeninspektører legger fram sin andre rapport fredag.

USAs president George W. Bush anklaget natt til tirsdag de tre landene for å sette den 53-årige forsvarsalliansens troverdighet på spill. (NTB)