– KFOR kommer til å gripe inn nå, sier KFORs talsmann, oberst Bertrand Bonneau, til Reuters. Han vil ikke si hvilke styrker som blir sendt til de angrepne stedene.

En annen KFOR-kilde opplyser at soldater allerede er utplassert ved en grensestilling som ble brent ned til grunnen tirsdag formiddag.

Betjenter fra Kosovos politistyrke søkte dekning i en tunnel da en grensepost ble angrepet og forsøkt revet ned av over 1.000 demonstranter i Zubin Potok i den serbiskdominerte nordlige delen av Kosovo.

– Vi har bedt NATO sende helikopter for å evakuere våre offiserer, sa en talsmann for politiet i Pristina til nyhetsbyrået Reuters.

Den NATO-ledede KFOR-styrken i området består av amerikanske, franske, danske og belgiske soldater.

Et vitne opplyste til nyhetsbyrået Reuters at politiet ikke grep inn da en gruppe maskerte menn satte fyr på grenseposten Jarinje på den internasjonale grensepasseringsposten mellom Kosovo og Serbia kjent som Port 1.

Ingen ble skadd, ifølge en representant for Kosovo-politiet.

Samtidig gikk andre til angrep på grenseposten kalt Port 2 eller Port 31. Det kommer fortsatt noe motstridende meldinger om de serbiske aksjonene.

SPLITTET: Det er full splittelse i Sikkerhetsrådet om Kosovos løsrivelse, og rådet har ikke vedtatt en felles anerkjennelse av den nye staten.
REUTERS/SCANPIX
STØTTET SERBIA: Den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tjurkin kalte Kosovos løsrivelse for «et klart brudd på normene og prinsippene i folkeretten».
REUTERS/SCANPIX