To andre postansatte i byen er blitt syke av miltbrann i lungene, etter å ha pustet inn miltbrannsporer. Tilstanden for dem er alvorlig, men stabil. De to døde og de to som er syke, jobbet ved samme postkontor.

Miltbrann som angriper lungene er den aller farligste varianten og har allerede kostet livet til fotografen Bob Stevens i Florida. Han var det første kjente offeret for miltbrannspredningen i USA.

Mistanke

Washingtons helsesjef Ivan Walks sa på en pressekonferanse at de ikke har fått bekreftet at de to dødsfallene i byen er knyttet til miltbrann, men at de har sterk mistanke om det. Den ene ble innlagt mandag morgen, og døde etter kort tid.

De to døde og de to som er syke jobbet ved postkontoret Brentwood som håndterer all post til den amerikanske kongressen, der det også er funnet miltbrannsporer.

2000 postarbeidere er knyttet til dette kontoret, og de ble mandag oppfordret til å melde seg for forebyggende behandling.

Det er funnet miltbrannsporer fire steder i Kongresskomplekset som også omfatter flere kontorbygninger for både Representantenes hus og Senatet. Kontorbygningene, som ble stengt i forrige uke for undersøkelse, blir ikke åpnet igjen før tidligst tirsdag.

Capitol-bygningen der Kongressen holder til, åpnet igjen for fullt mandag. Søket etter miltbrannsporer i Kongressen ble satt i gang etter at det ble oppdaget miltbrannsporer i et brev til den demokratiske senatoren Tom Daschle, flertallsleder i Senatet. Daschle var ikke selv til stede da brevet ble åpnet mandag i forrige uke, men 28 av hans ansatte har testet positivt for at de har vært i kontakt med miltbrannsporer. Ingen av dem er blitt syke så langt.

Bekreftet

Til nå er det bekreftet at ni personer blitt syke av miltbrannbakterien så langt i USA, og en er død. I tillegg til de to nye tilfellene i Washington, er fortsatt en mann syk i Florida med den samme inhalerte formen av miltbrann.

I New York er fire personer, inkludert en sju måneder gammel baby, syke med en mindre farlig variant av miltbrann som smitter gjennom huden. Den samme formen har to postarbeidere i New Jersey fått.

(NTB)