De ble funnet i plastikkposer sammen med andre knokler og biter av pels, meldte statlige kinesiske medier onsdag. Toppen på samtlige skaller var saget vekk, sa en talsmann for departementet for offentlig sikkerhet i Beijing ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Politiet trodde til å begynne med at skallene måtte stamme fra aper. Men tester av arvestoffet DNA viste at de uten tvil har tilhørt mennesker, både kvinner og menn i alle aldre, og merker på skallene tyder på at menneskene ble drept med harde slag mot hodet.

En av politiets teorier går ut på at toppen av hodeskallene ble brukt i en makaber form for husflid. Få detaljer rundt funnet er offentliggjort, og politiet i det selvstyrte Tianzhu-fylket – der et flertall av befolkningen er tibetanere – vil ikke kommentere saken.

I Gansu-provinsens hovedstad Lanzhou ble det tidligere denne uken funnet rester av to menneskearmer som var kokt med ingefær og chilipepper og tydelig beregnet på å bli spist. Det er trolig ingen sammenheng mellom dette funnet og funnet av hodeskallene.