På terminal 2F på Charles de Gaulle-flyplassen, hvor flyet skulle ha ankommet mandag, var det tirsdag sedvanlig aktivitet. Men flyulykken var naturlig nok samtaletema for mange.

– Det er mye snakk om det. Jeg tror mange er engstelige, sier Ahmed Geyht, på vei til en Air France-avgang til Kamerun.

– Jeg tenkte på å endre planene, men det var ikke mulig. Jeg håper reisen min går bra, sier 29-åringen til NTB.

Mange spørsmål

Nærmest alle de franske avisene skriver tirsdag om «Mysteriet flight AF 447» og jakten på årsaken til den tragiske flyulykken.

Franske myndigheter avviste mandag at ulykken kunne skyldes en kapring, men samtidig spør nærmest samtlige aviser om hvordan det er mulig at eventuelle værproblemer kunne få flyet til å gå ned.

Mandag ble de pårørende som ble tatt hånd om på flyplassterminalen flyttet til et hotell i nærheten. Air France legger sin ære i å skjerme dem for pressen og har gitt sine mange tusen ansatte på flyplassen instrukser om ikke å snakke med pressen.

Sjømannsprest Torbjørn Broske, som mandag var til stede på pårørendesenteret, mener oppfølgingen av de mange berørte familiene ble godt gjennomført, til tross for det utbredte kaoset som hers-ket i timene etter nyheten om tragedien.

Holder beredskap

– Det var naturligvis kaotisk, men mitt inntrykk er at de blir tatt godt vare på. Det er også betryggende for mange at franske toppolitikere raskt var til stede hos dem, sier Broske til NTB.

Til tross for det voldsomme medietrykket rundt ulykken mener han oppmerksomheten kan være en støtte for mange pårørende.

– I første fase virker det positivt med mye oppmerksomhet fra kjente og ukjente, sier Broske.

Det norske apparatet i Paris holdes tirsdag i beredskap i tilfelle norske pårørende skulle velge å reise til byen.

Obama lover hjelp

President Barack Obama lover at USA vil hjelpe til med å avdekke hva som førte til at det savnede Air France-flyet forsvant over Atlanterhavet.

I et intervju med TV-stasjonen i-TV uttrykker Obama medfølelse med familiene til de 228 passasjerene og besetningsmedlemmene. Han ønsker imidlertid ikke å uttale seg i detalj om hva som kan ha skjedd med den savnede Airbus-maskinen.

Avviser funn

En fransk minister gjør det klart at ingen av letemannskapene i At-lanterhavet har funnet rester av det savnede Air France-flyet.

Besetningen på et brasiliansk fly skal ha fortalt at de har sett noe på havoverflaten som kan ha vært vrakdeler. Men Frankrikes energi— og miljøminister Jean-Louis Borloo sier at ingen av letemannskapene rapporterer om noe lignende.

– Ingen av enhetene som leter i området der Air France-flyet antas å ha forsvunnet, bekrefter at de har sett noen «lysende punkter» på havoverflaten, sier Borloo til radiostasjonen RTL, ifølge den franske avisen Le Monde .

Nasjonaliteten til passasjerene

216 passasjerer av 32 forskjellige nasjonaliteter var om bord på ulykkesflyet, deriblant:

61 franskmenn

58 brasilianere

26 tyskere

9 kinesere

9 italienere

6 sveitsere

5 briter

5 libanesere

3 nordmenn

1 danske

1 islending

1 svenske (ifølge svenske myndigheter var det 3 svensker om bord)

Kilde: Air France

KOM ALDRI: På Charles de Gaulle-flyplassen i Paris studerer folk ankomsttavlen.
GONZALO FUENTES