Obama startet dagen med en familiefrokost sammen med sin kone Michelle og døtrene Sasha (7) og Malia (10), en aktivitet han sjelden har unnet seg i løpet av den lange valgkampen som tirsdag ble kjempet fram til seier.

Etterpå forlot han sitt hjem alene, ikledd treningstøy, skyggelue og solbriller, for å møte en kamerat som han pleier å trene sammen med.

Etter treningsøkten reiste han hjem igjen for å gjøre seg klar til dagens arbeidsøkt, og så bar det ned på kontoret i sentrum av Chicago for å ringe og si takk for innsatsen til de mange medarbeiderne rundt omkring i landet.

Til kobbelet av pressefolk som fulgte hakk i hæl hvor enn han gikk, måtte den nye presidenten innrømme at han ikke hadde sovet skikkelig ut etter valgnatten.

Les også: 12 ting Barack Obama må fikse

Flyttesjau Obama har sagt at han vil bli værende i Chicago ut uka, og i helgen ønsker han etter sigende å ta det rolig sammen med familien, men stort lenger kan han neppe drøye det før han for fullt tar fatt på arbeidet som nå venter.

Han prøver også å rydde tid til å hedre sin mormor Madelyn Dunham, som sovnet inn søndag. Det er ventet at Obama vil reise til Hawaii for å delta på en minneseremoni med den nærmeste familien innen året er omme.

I neste omgang må han finne ut hvor de to døtrene skal gå på skole når familien flytter til hovedstaden Washington for å ta residens i Det hvite hus over nyttår – og dertil kommer alt styret med det nye familiemedlemmet:

«Sasha og Malia, jeg elsker dere begge så høyt, og dere har fortjent den nye hundevalpen som flytter med oss til Det hvite hus,» sa Obama da han holdt sin seierstale foran anslagsvis 200.000 mennesker i Grant Park tirsdag kveld.

Overgangskontor Onsdag kveld kunngjorde Barack Obamas stab at den nye presidenten har opprettet et overgangskontor i Washington som skal forberede hans innsettelse i presidentembetet den 20. januar 2009. Kontoret får to sideordnede ledere som i fellesskap skal lede arbeidet med å finne egnede personer til ministerpostene i Obamas regjering, omsette valgløfter til politisk praksis og få innsikt i hvordan det føderale byråkratiet fungerer.

Kontorets tre ledere er John Podesta, som var stabssjef i Det hvite hus under president Bill Clinton, Pete Rouse, som var Obamas kontorsjef i Senatet, og Valerie Jarrett, som er en av Obamas nære venner og rådgivere.

_NASJONENS HÅP: Millioner av mennesker i USA har nå enorme forventninger til Barack Obama.

FOTO: REUTERS_ Stabssjef Obamas stabssjef i Det hvite hus blir trolig Rahm Emanuel, som i dag er folkevalgt for demokratene i Representantenes hus, sier kilder i partiet. Emanuel har allerede fått tilbud om stillingen, og det er ventet at han takker ja.

I likhet med Obama kommer Emanuel fra Chicago. Han har fått rykte på seg for å være en mesterlig strateg, men samtidig en politiker med nokså spisse albuer, noe skeptikerne mener kan forvanske det tverrpolitiske samarbeidet.

Barack Obamas stab sier den nye presidenten vil holde en pressekonferanse i løpet av uka, men det vil trolig drøye noe lenger før han kunngjør hvem som får de ulike ministerpostene i hans regjering.

Her kan du lese Obamas seierstale i sin helhet (på engelsk)

Les også:

Gratulasjoner til Obama fra hele verden

Tror du Barack Obama blir en god president for USA og verden?

TIMOTHY A. CLARY
JASON REED
REUTERS