Det sier generalsekretæren i Den islamske konferanseorganisasjonen (OIC), Ekmeleddin Ihsanoglu, på et krisemøte i OIC i Malaysias hovedstad.

Ihsanoglu, som selv er tyrkisk, gjorde det i sin åpningstale torsdag også klart at om enda et fredsinitiativ mislykkes, vil det bare føre til enda mer vold og terror i Midtøsten.

Pakistans utenriksminister Khurshid Kasuri kalte drapene på sivile i Libanon massakrer som kunne bidra til å utløse et sammenstøt mellom sivilisasjoner.

Også Pakistans statsminister Shaukat Aziz advarte mot konsekvensene av fortsatt passivitet fra verdenssamfunnets side. Han sa at raseriet vokser i hele regionen over at det ikke er mulig å få slutt på krigen.

– Den manglende evnen til verdenssamfunnet, spesielt FN og stormaktene, til å få slutt på denne skandaløse krigen, bare fyrer opp under folkelig raseri i regionen og i verden ellers, sa han.

– Denne lammelsen er farlig og kan få uante konsekvenser for fred og sikkerhet på lengre sikt i Midtøsten og i verden. Den er også et hardt slag mot kampen mot terrorisme, sa han videre.

De 17 landene som er med på krisemøtet, drøfter en uttalelse i åtte punkter om krigen. Blant annet krever de en øyeblikkelig våpenhvile, tilbaketrekking av de israelske styrkene, løslatelse av libanesiske, palestinske og israelske fanger og en FN-styrke for å overvåke våpenhvilen.

Blant lederne som deltar på møtet, er Irans president Mahmoud Ahmadinejad, Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono, Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan, Bangladeshs statsminister Khaleda Zia, Bruneis sultan Hassanal Bolkiah foruten Pakistans statsminister Shaukat Aziz.