Rådet for amerikansk-islamske forhold har mottatt 300 rapporter om rasistisk motivert vold fra tirsdag til torsdag forrige uke. I hele fjor var tallet 600, melder CNN. De aller fleste tilfellene settes i sammenheng med tirsdagens redselsfulle terrorangrep. Det bor rundt syv millioner muslimer i USA, og amerikanerne lar nå harmen gå ut over dem.

— Det dreier seg om alt fra mobbing til grov vold, forteller Khalid Iqbal, som leder rådet.

Sikh drept

Meldingene om rasistisk motivert vold fortsetter å tikke inn: Muslimer blir overfalt, skjelt ut på gaten og trossamfunn blir forsøkt påtent.

I Arizona er en mann tiltalt for overlagt drap på en 49 år gammel inder. Politiet utelukker ikke at drapet på sikhen har tilknytning til tirsdagens terrorsjokk. 49-åringen ble skutt og drept med han ryddet i hagen utenfor butikken sin lørdag.

Den indiske statsministeren, Atal Bihari Vajpayee, har nå bedt president George W. Bush ta affære og sørge for at amerikanske sikher ikke blir rammet av det voksende muslimhatet.

Trakassering

Det er meldt om en rekke tilfeller hvor sikher blir trakassert på grunn av måten de kler seg på. Sikher bruker turban og har som regel langt skjegg

— Vi likner Osama bin Laden og afghanere av utseende. Men vi er ikke muslimer, forklarer en sikh-leder i Phoenix. Han mener amerikanske medier må ta mye av skylden. Onsdag ble en sikh arrestert og satt i forbindelse med terrorangrepet. Mannen ble raskt sjekket ut av saken.

— Bildene av den mistenkte ble vist gang på gang. Det stigmatiserer oss, sier sikh-lederen. Han presiserer at sikh-samfunnet fordømmer terrormassakrene på det sterkeste.

— Ikke bare deler vi sorgen til amerikanerne, vi har mistet mange av våre også, sier han.

FÅFENGT OPPFORDRING: Muslimer blir nå rammet av det intense raseriet blant amerikanere.
FOTO: REUTERS