– Gå av, Musharraf! Gå av! ropte politikerne idet resultatet av avstemningen i provinsforsamlingen i byen Lahore var klart.

De mener den pakistanske lederen har brutt grunnloven og gjort seg skyldig i omfattende vanskjøtsel av sitt embete.

Avstemningen er ikke bindende, men den har stor symbolsk kraft.

Mandag begynte også nasjonalforsamlingen i Islamabad å diskutere regjeringens forslag om å stille ham for riksrett.

Musharraf viser imidlertid ingen tegn til å være på vikende front. Presset han er utsatt for, ser ut til å prelle av på den pakistanske lederen, som tok makten i et kupp i 1999.

– Det er ingen grunn til at han skal gå av. Alt de sier er løgn, så hvorfor skal han gå av, sa presidentens talsmann Rashid Qureshi mandag.

Uviss strategi

Han ville imidlertid ikke si noe om hvilken strategi Musharraf vil bruke for å forhindre at han blir stilt for riksrett.

Blant alternativene hans er å oppløse nasjonalforsamlingen, sørge for at dommerne er på hans side eller erklære unntakstilstand, slik han tidligere har gjort for å beholde makten.

Koalisjonsregjeringen, som har hatt makten siden valget i februar, trenger to tredels flertall i nasjonalforsamlingens to kamre for å få gjennomført riksrettssaken. For å oppnå dette flertallet, må også uavhengige politikere stemme for riksrett.

Snart tiltale

Ifølge politikeren Farzana Raja, som er medlem i regjeringspartiet PPP, er tiltalen nesten ferdig utarbeidet.

– Vi ga han mulighet til å gå av, vi ga ham noen måneder. Men vi har trukket konklusjonen at det nå er folket i Pakistan som gjennom sine valgte representanter i nasjonalforsamlingen må gjøre det, sier hun.

Regjeringen ser ut til å ville gi Musharraf mer tid, i håp om at han vil gå av frivillig.

Den forsøker også å øke presset mot ham ved at det gjennomføres mistillitsavstemninger i fire provinsforsamlinger. Den første gikk av stabelen i Punjab-provinsen mandag, der de folkevalgte vedtok at Musharraf er uegnet som president.

MIAN KHURSHEED
ATHAR HUSSAIN