• Pakistan vil gå til krig hvis nødvendig, sa president Pervez Musharraf lørdag. Like før hadde landet vist muskler overfor India ved å gjennomføre en rakettest.

Raketten som ble testet, kan også frakte kjernefysiske stridshoder, ifølge en høytstående tjenestemann i forsvaret. I løpet av de neste dagene er det ventet at Pakistan vil gjennomføre flere lignende tester. Lørdagens oppskyting ble utført nordvest i Pakistan.

Denne uken har pakistanske soldater som deltar i FNs fredsbevarende styrke i Sierra Leone, blitt hjemkalt, og soldater på grensen mot Afghanistan er forflyttet. Pakistan og India har til sammen utplassert en million soldater på grensen mellom de to landene.

Vellykket

Rakettesten, som er den første siden 1999, "demonstrerer Pakistans vilje til å forsvare seg selv, styrker nasjonal sikkerhet og konsoliderer strategisk balanse i regionen", het det i en offisiell kunngjøring lørdag.

Raketten var en mellomdistanserakett av typen Hataf 5/Ghauri som skal kunne frakte stridshoder med stor nøyaktighet. Den har en rekkevidde på opptil 200 mil.

Indiske myndigheter ble varslet om testene fredag, og svarte med å si at India ikke var "imponert".

Drept i Kashmir

I den indiske delen av Kashmir ble sju personer drept i skuddvekslinger lørdag morgen, opplyser politiet.

Fem av de drepte mistenkes for å være militante muslimske opprørere, de to andre er indiske sikkerhetspersonell.

(NTB)