Far og sønn kommer til å sitte side om side foran mediekomiteen i Underhuset når høringen starter klokken 15.30 norsk tid tirsdag. En time senere møter Rebekah Brooks til utspørring. Den tidligere redaktøren i News of the World og Murdoch seniors favoritt ble arrestert søndag og avhørt i ni timer av politiet.

Utspørringen av de tre medietoppene sendes direkte, og det er enorm spenning knyttet til seansen. Politikere som tidligere har holdt munnen lukket av frykt for å bli rammet av den mektige mediefyrsten, står nå i kø for å kritisere ham.

Betalte erstatning

Det er ventet at millioner av briter kommer til å se høringen på TV eller internett.

For James Murdoch kan onsdagen bli en skjebnedag i kampen for å beholde makten i News International. 38-åringen kommer trolig til å få tøffe spørsmål om beslutningen om å betale erstatning på hundretusenvis av pund til ofre for telefonavlytting.

I minst én av sakene skal det ha vært satt som betingelse for erstatning at vedkommende undertegnet en avtale om å holde tett om saken.

Misfornøyde eiere

Prins Al-Waleed bin Talal, nest største eier i News Corps datterselskap News Internationals, sier han ikke vil ha noe å gjøre med et selskap ledet av en person der det sås tvil om integriteten.

Dersom ikke James Murdochs svar tirsdag er tilfredsstillende for Al-Waleed bin Talal og andre store eiere, er hans fremtid i ledelsen svært usikker, skriver The Daily Telegraph.

Labour-representanten Tom Watson, som har vært blant de fremste kritikerne av News International i avlyttingsskandalen, deltar i utspørringen.

Ingen lynsjing

Watson vil spørre James Murdoch om hva han mente da han tidligere i måneden sa at News of the World har kommet med uttalelser til Parlamentet uten å ha alle fakta.

Leder av komiteen, torymedlemmet John Whittingdale, sier sannheten skal fram, men insiterer på at høringen ikke skal bli «en lynsjing».

I en separat høring i Underhuset skal de to eks-polititoppene Paul Stephenson og John Yates forklare seg om politiets mangelfulle arbeid med saken.

Cameron presset

Scotland Yard-sjefen Stephenson gikk av søndag, mens Yates gikk mandag blant annet på grunn av at han lot være å gjenoppta etterforskningen av News of the World i 2009.

Stadig nye avsløringer i avlyttingssaken har også økt presset på David Cameron kraftig. Statsministeren kommer tirsdag hjem fra en Afrika-reise tidligere enn planlagt. Cameron har bedt de folkevalgte utsette sommerferien slik at han kan møte i Underhuset for å gi en oppdatering og svare på spørsmål om saken onsdag.

Minus en milliard

Salget av Murdoch-avisene The Sun, The Times og The Sunday Times skal ha falt kraftig i forrige uke.

Og stadig større deler av Murdoch-imperiet blir nå på den ene eller andre måten dratt inn i skandalen. Familiens aksjeverdier i News Corp har rast med 1 milliard dollar siden avlyttingssaken eksploderte i begynnelsen av juli, skriver Financial Times.

Murdoch ville gå

Ifølge Wall Street Journal har Rupert Murdoch i over et år vurdert å trekke seg som administrerende direktør for News Corporations, til fordel for direktør Chase Carey.

Murdoch tenker i så fall å beholde stillingen som styreleder, skriver avisen og siterer en anonym kilde «kjent med situasjonen».

Kilden sier at et slikt bytte trolig ikke vil skje nå midt i alt oppstyret, men kanskje om et par måneder.