Finansmannen Matumwa Kindness Paradza, en av sponsorene bak programmet, sa at kringkastingsselskapet ZBC hadde gitt ham beskjed om at "Snakk med nasjonen" var tatt av sendeplanen. Ordren kom fra informasjonsminister Jonathan Moyo, tilføyde Paradza.

Vanskelig og farlig Programmet skulle vært sendt ukentlig fram til april neste år, da den 77 år gamle Mugabe vil forsøke å bli gjenvalgt for en ny seksårsperiode. Presidenten og hans folk ønsker færrest mulig ubehagelige spørsmål i valgkampen.

— Direktesendinger kan være både vanskelige og farlige. Man vet ikke hva folk kan komme til å si, og det er nesten umulig å holde kontroll med det som havner på lufta, sier en ZBC-produsent som ber om å få være anonym.

Regjeringen i Harare gir åpenlyst blaffen i flere kjennelser fra landets domstoler om at dens politiske misbruk av kringkastingsmonopolet er grunnlovsstridig. I fjor beslagla Mugabes politi, stikk i strid med en rettslig ordre, utstyret til en privat radiostasjon. NTB

GIR BLAFFEN: President Robert Mugabe og hans regjering i Harare gir åpenlyst blaffen i flere kjennelser fra landets domstoler om at dens politiske misbruk av kringkastingsmonopolet er grunnlovsstridig. Arkivfoto: Scanpix