De tidligere valgkamprivalene Barack Obama og John McCain forpliktet seg etter mandagens møte til å arbeide for politiske og økonomiske reformer i USA.

De to diskuterte løsninger på den pågående finanskrisen, energipolitikk og sikkerhetsspørsmål.

Påtroppende president Barack Obama, som søndag trakk seg fra sin plass i det amerikanske Senatet, har hatt samtaler med flere tidligere politiske motstandere om et mulig samarbeid om styringen av landet. Det var imidlertid første gang Obama møtte McCain etter valgseieren 4. november.

Vil hjelpe Obama

De to lot seg fotografere like før møtet, og Obama takket McCain for støtten han har kommet med etter valget.

McCain svarte kort at han vil gjøre det han kan for å hjelpe Obamas regjering når den tiltrer 20. januar.

Men rådgivere for de to har sagt at de ikke venter at Obama vil tilby McCain noen stilling i regjeringen som han skal danne.

Det ble også tid til noen korte kommentarer om amerikansk fotball.

– Ny æra

Etter møtet kom de to med en felles uttalelse der de forpliktet seg til å jobbe for en ny «æra med reform der vi skal ta for oss regjeringens sløsing og den steile partiånden i Washington. Slik kan vi gjenopprette tilliten til myndighetene og bringe velstand tilbake til hver eneste hardtarbeidende, amerikanske familie».

De to tidligere rivalene hadde følge av den republikanske senatoren Lindsey Graham, en betrodd kollega av McCain, og den nylig utnevnte stabssjefen i Det hvite hus for Obama, Rahm Emanuel.

JOHN GRESS