Tre mennesker ble drept og 68 såret, opplyser generalmajor Virayut Sitimalik ved det lokale politiet. To av de drepte er en thailandsk mann og en kvinne, mens det tredje er en 35 år gammel canadisk turist, ifølge Sitimalik.

Det som skulle vært en hyggelig lørdagskveld, ble i stedet en blodig opplevelse for de mange turistene og de som var ute og handlet i byen Hat Yai i Songkhla-provinsen sør i Thailand, om lag ti mil fra grensen til Malaysia.

Angrepene skjedde lørdag kveld lokal tid. I alt seks bomber var festet til motorsykler og eksploderte samtidig på travle handlesteder like ved et kjøpesenter, en restaurant og et hotell, skriver avisa Bangkok Post.

Bombene eksploderte i et område som er populært blant turister, både nasjonale og utenlandske.

– Det var uvanlig travelt her i kveld. Mange turister fra Malaysia er kommet hit på ferie på nasjonaldagen, sier øyenvitnet Att Suwanjunee til TV-kanalen ITV.

Brann

Thailandsk fjernsyn meldte at minst fire mennesker er drept, og viste bilder av blodige ofre som lå blant knust glass og ødelagte møbler i en restaurant. Andre ble geleidet bort av hjelpepersonell. En rekke biler og motorsykler sto i brann etter angrepet.

Sikkerhetsstyrker har sperret av områdene og stengt av mobilnettet. Mobiltelefoner er ofte blitt brukte til å detonere bomber i det sørlige Thailand.

Ingen nordmenn

Utenriksdepartementet (UD) har ikke fått meldinger om at nordmenn er såret i bombeeksplosjonene i Thailand .

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med den norske ambassaden, som ikke har fått noen henvendelser fra nordmenn som kan ha vært i området.

– Bombeeksplosjonene har skjedd i et område av Thailand der det lenge har vært uroligheter. Vi har lenge har hatt et generelt reiseråd om å unngå å dra dit, opplyser rådgiver Trine Broe-Andersen i UD til NTB.

Opprør

I deler av Songkhla-provinsen er det erklært militær unntakstilstand på grunn av et islamsk opprør som har krevd mer enn 1.400 menneskeliv siden 2004.

Det er foreløpig uklart hvem som står bak lørdagens angrep. Men thailandsk militære har fått ordre om å være i beredskap for mulige angrep fra lørdag av etter at en militant opprørsgruppe, Gerakan Mujahidin Islam Pattani (GMIP) har truet med aksjoner.

– Vi ventet ikke at angrepene skulle skje i Hat Yai, sier en kommandør i det militære, Ongkorn Thongprasom.

I reiserådet som har ligget på UDs nettsider siden desember i fjor, frarådes det å reise til eller oppholde seg i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla hvis det ikke er strengt nødvendig.