-Møtet mellom Powell og Arafat en katastrofe

Møtet mellom USAs utenriksminister Colin Powell og palestinernes leder Yasser Arafat var "en katastrofe", sier den palestinske informasjonsministeren Yasser Abed Rabbo.

Det lyktes ikke palestinerne å oppnå en umiddelbar tilbaketrekking av de israelske styrkene fra Vestbredden, ifølge Rabbo.

-Sharon "torpederte" Powells forsøk

Den palestinske forhandleren Saeb Erekat beskyldte Israels statsminister Ariel Sharon for å ha "torpedert" USAs forsøk på å få til en våpenhvile. Erekat la til at situasjonen etter hans mening er mye verre nå enn før Powell kom til Midtøsten.

Kommentarene falt etter at Powell hadde avsluttet et to timer langt møte med palestinernes leder Yasser Arafat, uten at det var kjent om det kom noe konkret ut av møtet.

Palestinske journalister som fulgte møtet per telefon, fortalte om en spent atmosfære og ytterst vanskelige samtaler. Den amerikanske delegasjonen skal ha lagt sterkt press på palestinerne.

Colin Powell selv ga ingen kommentar da han forlot Arafats hovedkvarter i Ramallah, men han skulle senere holde en pressekonferanse i Jerusalem.

(NTB)