Møtet er et forsøk på å løse den bitre maktkampen mellom islamistiske Hamas og mer moderate Fatah, som er partiet til Abbas.

Opprinnelig skulle samtalene ha funnet sted lørdag kveld, men de ble utsatt på grunn av «vanskeligheter», ifølge en palestinsk tjenestemann.

Meshaal lever i eksil i Syria, og møtet fant sted på et hotell i Damaskus.

Også Mussa Abu Marzouk fra Hamas’ ledelse i Damaskus og palestinernes sjefforhandler Saeb Erekat deltok på møtet.

Samlingsregjering

Tema for samtalen er blant annet hvilke personer som eventuelt skal sitte i en samlingsregjering mellom Fatah og Hamas. Den nåværende regjeringen er ledet av Hamas.

I forkant av møtet har det vært forventninger om at partene skulle komme nærmere en samlingsregjering og en løsning på striden som har ført til en rekke sammenstøt mellom Hamas— og Fatah-tilhengere.

Volden mellom de palestinske grupperingene har kostet minst 62 mennesker livet de siste månedene, ifølge AP.

– Forpliktet til dialog

Forhandlingene om en samlingsregjering har tidligere brutt sammen gang på gang. Tidligere har Abbas forhandlet med statsminister Ismail Haniyeh fra Hamas-regjeringen.

Moussa Abu Marzouk advarte mot for store forhåpninger til møtet, og han forventer ikke at samtalene vil føre til enighet om en samlingsregjering. Men han mener det er et positivt tegn at møtet finner sted likevel.

– Det signaliserer til det palestinske folket at de to partene har forpliktet seg til å fortsette dialogen, sa Marzouk.

–90 prosent enighet

Statsminister Haniyeh sa at det ikke vil utløse en ny krise selv om partene ikke skulle klare å oppnå full enighet.

– Det er enighet i 90 prosent av sakene. De gjenværende spørsmålene dreier seg blant annet om den politiske dagsordenen og sentrale departementer, sa Haniyeh.

– Med en mer fokusert og omfattende dialog kommer vi til å nå en enighet som vil legge grunnlaget for dannelsen av en samlingsregjering, sa han videre.