De siste målingene spådde en oppslutning på vel 45 prosent for Labour, mot 30 prosent for de konservative og 18 prosent for Liberaldemokratene. Det vil gi arbeiderpartiet et større flertall i Underhuset enn overvekten på 179 som partiet sikret seg i 1997.

Fint valgvær Blair vil i så fall bli den første leder i partiets historie som sikrer det regjeringsmakt i to fulle valgperioder. Den britiske statsministeren trenger ikke skrive ut neste valg før i 2006, selv om de fleste tror valget kommer et års tid før dette.

Store deler av landet kunne glede seg over solskinn og fint forsommervær, men det var usikkert om dette var nok til å sikre mer enn middels valgdeltakelse. Det ble spådd at bare et rekordlavt fremmøte kunne ødelegge utsiktene til et nytt valgskred for Labour.

Da Tony Blair kom til makten i 1997, var fremmøtet på 71,5 prosent, det laveste siden annen verdenskrig. Årets valgkamp har vært lite spennende, og mange velgere tar utfallet for gitt.

I Londons finansstrøk City falt kursen på britiske pund som følge av utsiktene til en ny Labour-seier. Tidlig på ettermiddagen ble pundet notert til 1,3826 mot amerikanske dollar, det laveste nivået på 15 år.

Gode naboer? Blair og den konservative partilederen William Hague er naboer, geografisk om ikke ideologisk: Mens Blair torsdag avga stemme i Sedgefield i nordengelske Yorkshire, gikk Hague til urnene i nabokretsen Richmond.

Hagues medarbeidere røpet at partilederen nær var blitt drept i en helikopterulykke under den hektiske valgkampen forrige uke. Bare lynkjapp reaksjon fra pilotens side reddet maskinen fra å kollidere med et annet helikopter.

Statsministeren vandret til fots mellom engsoleier og prestekrager til stemmelokalet i Sedgefield, som også ligger i Yorkshire. Han var omgitt av konen Cherie og barna Euan, Nicholas og Kathryn, mens yngstemann Leo på ett år lå hjemme og sov.

UT PÅ TUR, ALDRI SUR: Familien Blair på spasertur i landlig idyll i Nord-England på valgdagen. Valget blir etter alt å dømme en ny stor triumf. Foto: SCANPIX