Camilla Parker Bowles satt riktignok ikke sammen med den britiske tronarvingen under minnegudstjenesten for dronningmoren i Westminster Abbey, hun var diskret plassert et annet sted i kirken. Men hoffet gjorde det klart at dronningen selv godtok hennes nærvær.

Det ble også kjent at Camilla skulle reise til Skottland, for å være sammen med Charles og hans sønner, prinsene William og Harry, på Balmoral-slottet i Skottland. Dermed tar avdøde prinsesse Dianas rival et nytt skritt fram i rampelyset.

"Rottweileren" Camilla

Britene forgudet Diana, og kjærligheten ble avløst av dyp sorg da hun omkom i en bilulykke i Paris i 1997. Sorgen ble fulgt av et bittert hat mot kvinnen Diana en gang beskrev som "Rottweileren", og ga skylden for at ekteskapet mellom henne og Charles havarerte.

Nå ser det ut til at tiden kan lege også dette såret. Charles og Camilla har vist hengivenhet overfor hverandre koblet med en diskret standhaftighet utad – og finnes det en egenskap britene beundrer, så er det nettopp standhaftighet.

Når og hvis politikerne mener opinionen er moden for at de to får gifte seg, gjenstår en rekke formelle spørsmål. Det gjelder blant annet hvilken tittel Camilla skal ha, når Charles en gang overtar tronen.

(NTB)

SØRGER: Prins Charles var tydelig preget av stundens alvor da bestemoren ble hedret i går.
REUTERS