I en meningsmåling offentliggjort fredag får Mitt Romney 50prosent av stemmene fra folk som sier de regner med å delta i dagensrepublikanske nominasjonsmøte, skriver Aftenposten.no.

Den tidligere Massachusetts-guvernøren har samtidig enoppslutning på 50 prosent på en måling gjort av PPP. Det er nøyaktig detdobbelte av hva Newt Gingrich får. Rick Santorum får 15 prosent og Ron Paul 8prosent.

Også i 2008 vant Romney denne delstaten, da med 51,1prosent.

En av grunnene til at Romney gjør det godt her er at Nevadahar en betydelig koloni av mormoner som flokker seg om ham.

Langt frem

Nevada er den femte delstaten hvor det holdesnominasjonsvalg, og Romney har i de fire forrige delstatene sikret seg til sammen65 delegater.

Gingrich har 23 delegater, Santorum seks og Ron Paul tre.

Alle har dermed en lang vei å gå før de har sikret seg overhalvparten av de i alt 2 286 delegatene som skal fordeles.

Dele på delegatene

I Nevada skal det fordeles 28 delegater proporsjonalt mellomdeltagerne ut ifra valgresultatet.

Romney har de siste dagene igjen tiltrukket seg en delnegative kommentarer, fordi han i et intervju med CNN sa at han ikke bekymretseg så mye om de fattigste i USA ettersom de hadde et sikkerhetsnett.

Han uttrykket større bekymring for de som faktisk er i jobb,men likevel sliter.

Uttalelsene er blitt tolket som et nytt tegn på at Romneyikke har forståelse for dem som ikke er velstående. I Nevada skader ikke detteham, men et image som en følelseskald riking kan skade ham i andre stater ogikke minst i kampen mot Barack Obama, dersom Romney blir nominert.

Støtte fra trump

— Mitt er tøff, dyktig og skarp. Han kommer ikke til å ladet skje noe galt med dette landet, sa Donald Trump på en pressekonferanse iLas Vegas torsdag, da han erklærte sin støtte til Mitt Romney.

Kommentatorer er uenige om betydningen av eiendomskongensstøtte. Trumps rikdom innebærer at han kan legge betydelige summer ivalgkampkisten til Romney, og dessuten tiltrekke andre rike givere.

Politisk er det derimot heller tvilsomt om denne støttenbetyr så mye. Meningsmålinger viser at den eksentriske og frittalendeeiendomskongens gjennomslag ute i det brede lag av folket er begrenset.

To tredjedeler av de spurte i en meningsmåling har etufordelaktig inntrykk av Trump, men en del republikanske strateger peker på atTrump bidrar til å dempe Romneys image av å være partiapparatets foretrukne.

Ingen er mer utenfor partiets indre kjerne enn Trump, somnylig registrerte seg som uavhengig velger fordi han vurderte om han skullestille som uavhengig kandidat. Dette vil han ikke vil gjøre om Romneynomineres.

Gingrich trenger penger

Newt Gingrich hadde sårt trengt en oppmuntring etter kjempetapeti Florida. Han trenger dessuten penger.

Kasinokongen Sheldon Adelson og kone har så langt rundt 60millioner kroner inn i valgkampen til Gingrich, som synes å være meget avhengigav denne støttespilleren.

Gingrich understreket i et intervju med CNN fredag kveldamerikansk tid at han vil henge med i nominasjonen helt frem til landsmøtet islutten av august.

MED FAMILIEN: Presidentkandidat Mitt Romney får en god klem av barnebarnet Nash, mens sønnen Josh og barnebarna Owen, Grace og Wyatt ser på i Henderson, Nevada.
SCANPIX