Det er Svenska Dagbladet og Aftonbladet som melder at gjerningsmannen med stor sannsynlighet vred kniven om og på den måten påførte Anna Lindhs lever og sentrale blodårer ubotelige skader. Det tyder på at morderen visst godt hva han gjorde og at han kan ha hatt kunnskap om hvordan man påfører mest mulig skade med knivstikk.

Opplysningene tyder også på at Anna Lindhs skader var mye verre enn det Karolinska sjukhuset opplyste da de beskrev tilstanden som «alvorlig, men stabil». Ifølge kilder som refereres i begge de to nevnte avisene, bedømte legene Anna Lindhs sjanser for å overleve som minimale allerede da utenriksministeren ankom sykehuset.

— Hadde det bare vært et enkelt knivstikk hadde man klart å redde henne, sier en kilde til Svenska Dagbladet.

Anna Lindhs lever var alvorlig skadet og flere blodårer og -kar i magen var ødelagt. Skadene tolkes dit hen at gjerningsmannen hadde meget god kunnskap om hvordan man dreper med kniv. Lindh hadde i tillegg store skader på underarmene, skader som beskrives som «forsvarsskader» av en kilde Aftonbladet har snakket med.

Et 50-talls personer var deltaktikge under den 12 timer lange operasjonen av Anna Lindh. Hun ble tilført cirkal 40 liter blod, men livet sto ikke til å redde. Kl. 05.29 ble Anna Lindh er klært død. Drøyt 13 timer etter at hun brutalt ble stukket ned på handlesenteret NK.