Siden jordskjelvet lørdag morgen har redningsmannskaper jobbet døgnet rundt ved den sammenraste bygningen Margalla Towers med å forsøke å redde liv.

Norskpakistanske Raheela Gul er fortsatt savnet i ruinene av boligblokken, som var den eneste store bygningen i Islamabad som raste sammen under skjelvet.

20.000 omkommet Nærmere 20.000 mennesker er funnet omkommet etter lørdagens jordskjelv i Kashmir, men pakistanske myndigheter frykter at tallet kan bli dobbelt så høyt.

Mange av de overlevende etter katastrofen er nå sinte og fortvilet og mener myndighetene ikke gjør nok for å hjelpe dem.

Samtidig som redningsarbeidet kom i gang flere steder mandag, planlegger FN å gå ut med en bønn om internasjonal hjelp og assistanse til de jordskjelvrammede.

FN anslår at minst 1 million mennesker er hardt rammet at jordskjelvet, men at så mange som 4 millioner kan være husløse.

Plyndring I den verst rammede byen Muzaffarabad, hovedstaden i pakistansk Kashmir, har det vært flere tilfeller av plyndring, melder BBC.

Hundretusenvis av mennesker som mistet alt de hadde i skjelvet har tilbrakt natt til tirsdag en tredje natt utendørs i svært lave temperaturer uten mat og rent vann.

– Folk sulter. De har mistet alle sine familiemedlemmer og alt de eier, sier en av de overlevende, Akram Shah.

– Alt er borte. Folk ble begravet i live. Ingen hjelper oss å finne dem, legger han til.

– Mirakel Den 32 år gamle irakiske kvinnen som ble reddet ut i Islamabad sent mandag ble funnet etter at hennes svake rop om hjelp ledet redningsmannskapene til en luftlomme der hun lå samen med gutten sin.

Etter to timers møysommelig arbeid klarte pakistanske soldater og et britisk redningsteam å grave de to ut til stor jubel blant menneskene som er samlet rundt den sammenraste bygningen.

– Vi har reddet en irakisk kvinne og hennes to år gamle sønn i live fra ruinene av bygningen. Det er et mirakel, sier Pakistans viseinnenriksminister Shehzad Waseem sent mandag.

Arabisk – De kunne høre kvinnens stemme. Den var veldig lav og svak, men hun snakket arabisk så de skjønte ikke hva hun sa. Men de klarte å gjøre hullet større og så drog de dem ut, forteller politimannen Mushtaq Ahmed.

Toåringen hadde ingen fysiske skader, men han ble holdt under observasjon på intensivavdelingen på et sykehus i Islamabad.

Mellom 40 og 50 andre mennesker er fortsatt begravet inne i den sammenraste boligblokken Margalla Towers, og de fleste av dem antas være døde.

GRAVER: Redningsmannskaper graver ved Margala Tower.
SCANPIX