Middelhavsklimaet skremmer ikke Trulsen og samboer Kristine Ragnhild Eira fra Heia i Indre Troms fra å ikle seg relativt varme antrekk.

— Vi gikk i samekofte hele fredag, og det var skikkelig varmt, det skal jeg ærlig innrømme, i 30 grader og solskinn. Men i dag er det håp om at det blir litt overskyet, sier Trulsen til NTB lørdag formiddag.

Det er lite som tyder på at det blir noe kjøligere når fyrst Albert og fyrstinne Charlene skal vies i fyrstepalassets borggård klokken 17.

Her skal erkebiskopen av Monaco forestå vielsen i påsyn av kongelige og statsoverhoder fra minst 35 land. I tillegg er det en rekke andre kjente fjes blant gjestene.

Dobbelt opp

Blant alle sportsstjernene er Aksel Lund Svindal og Julia Mancuso. Skuespilleren Roger Moore og tenoren Andrea Bocelli er blant kulturpersonlighetene. Det norske kronprinsparet representerer Norge.

— Det blir sikkert fint. Vi gleder oss, sa kronprins Haakon til pressen da han og kronprinsesse Mette-Marit ankom en cocktailfest på fasjonable Hermitage Hotel fredag kveld.

Fyrsteparet av Monaco ble viet borgerlig fredag ettermiddag i tronerommet på fyrstepalasset. Det er vanlig med en slik todelt ekteskapsinngåelse i katolske land. Mens fyrstinne Charlene stilte i egendesignet lyseblå kjole med blazer fredag, blir det tradisjonell hvit brudekjole, bukett og trolig tiara lørdag.

Vanvittig

Trulsen og Eira har nytt folkefeiringen i byen i snart tre dager. Eagles-konserten torsdag og folkefesten fredag med Jean-Michel Jarre-konsert og fyrverkeri er blant høydepunktene:

— Det er en utrolig stemning her. Bare fyrverkeriet i går kveld, jeg har aldri sett noe lignende, men det er visst bare småtteri sammenlignet med hva de kjører på med i kveld. Hele oppholdet her nede er jo et eventyr.

— Vi sitter og prøver å summe oss litt nå, de siste dagene har vært en helt utrolig opplevelse, sier Trulsen, som har møtt flere kongelige og verdenskjente personer de siste to dagene.

Han ble kjent med daværende prins Albert under OL på Lillehammer i 1994, der Trulsen hadde satt opp lavvo i Storgata. Prinsen deltok i firerbob under OL. Siden den gang har de holdt kontakten.

— Førsteinntrykket er at kongelige og kjendiser bare er helt vanlige mennesker, bortsett fra at de har noen titler og kanskje har gjort noe unikt. Likevel er det spesielt å møte dem, det kommer nok til å gå opp for oss når vi kommer hjem og får fordøyd hva vi faktisk har vært med på. Det er ganske vanvittig.

Cocktailfest

Mens det monegaskiske folket var gjester under fredagens feiring på plassen foran palasset og i havna i Monaco utover kvelden, var det cocktailfest for diplomater, konsuler, kjendisgjester og kongelige på Hermitage Hotel.

Sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie av Danmark kom det norske kronprinsparet ruslende fra Hotel de Paris femti meter unna fredag kveld. Mens kronprinsesse Mette-Marit dro hjem i 22-tiden, ble de andre litt lenger.