Ifølge Kasongos familie var det Moland selv som tok initiativ til møtet. Det fant sted på sykehuset i Kisangani i Kongo hvor nordmannen har vært innlagt i to uker med psykiske problemer, skriver VG.

Både den drepte sjåførens mor, Amina Abdala, og enken Bibiche Olendjeke sier Moland tilsto drapet og ba om tilgivelse.

— Han knelte for oss på gulvet og fortalte hva han hadde gjort. Deretter ba han oss om tilgivelse, forteller Olendjeke.

Viste medfølelse

Møtet kan imidlertid ha vært preget av språkproblemer. Ifølge VG var det en sekretær fra militærtribunalet som fungerte som tolk, og han har begrensede engelskkunnskaper.

Molands advokat Morten Furuholmen sier det ikke kan være riktig at nordmannen tilsto drapet under møtet på sykehuset.

— Moland tok selv kontakt med meg i dag og forklarte hva som hadde skjedd. Han har vist forståelse og medfølelse overfor enken og har kondolert, men dette har ikke vært et uttrykk for at han har tilstått, sier Furuholmen til VG.

Advokaten legger til at han må ta forbehold om at han selv ikke var til stede på sykehuset.

- Tolket galt

— At enken kan ha tolket denne imøtegåelsen på sin egen måte, har jeg forståelse for, sier Furuholmen, som mener hendelsen er et eksempel på hvordan ting blir tolket galt i Kongo.

Også Abedi Kasongos to år gamle datter Rita, sjåførens søster Josephine Fatouma og onkelen Amisi Tshomba deltok under møtet på sykehuset. I tillegg var sekretæren fra militærtribunalet og en lege utnevnt av politiet til stede.

Flere av familiemedlemmene sier Moland fikk tilgivelsen han ba om.

Scanpix