41-åringen som ifølge Aftenposten.no er født i Norge, skal selv ha meldt seg for politiet i California.

– Amerikanerne har forsikret oss om at han er arrestert. Nå arbeider vi med en utleveringsbegjæring, sier Jens Madsen, som arbeider ved en avdeling i dansk politi som etterforsker økonomisk kriminalitet, til dansk TV 2.

Bagger ble tidligere denne uken siktet for grovt bedrageri og dokumentfalsk av særlig grov karakter. Han har vært etterlyst av Interpol i 187 land.

– Ble truet

I en melding til familien hevder Bagger at han i fire år har vært utsatt for utpressing og trusler mot familien.

– Dette tvang ham til økonomisk kriminalitet. Til tross for dette har han prøvd å være et skikkelig menneske, og betale alle i tide, skriver familien på sin hjemmeside.

Sikkerhetsansvarlig for IT Factory og Stein Baggers nære venn, Hells Angels-medlemmet Brian Sandberg, sier han aldri har hørt om at Bagger skulle være truet.

– Stein Bagger har aldri virket redd på meg, eller nevnt at han hadde noe å være redd for, sier Sandberg.

Eventyret over

Selskapet IT Factory har tidligere meldt om en voldsom vekst, og ifølge regnskapene økte bruttoomsetningen fra 336 millioner kroner i 2006 til 845 millioner i 2007.

For en knapp uke siden var eventyret over. Da opplyste styreformann Asger Jensby at det var begått bedrageri for minst 500 millioner danske kroner, og at direktør Stein Bagger var forsvunnet.

– Mine siste handlinger som styreformann i IT Factory har vært å anmelde Bagger til politiet og å begjære selskapet konkurs, sa Jensby på en pressekonferanse i København mandag.

Livvakter

Den danskfødte styreformannen er bosatt i Kongsvinger. Hans storslåtte villa er finansiert med et lån på 24 millioner kroner fra Baggers private selskap Agios, skriver VG. Dermed kan det se ut som om båndene mellom Bagger og Jensby har vært tettere enn tidligere antatt.

Jensby har også disponert en luksusleilighet på Islands Brygge i København, med en tilhørende Lamborghini, som tilhører et selskap som kontrolleres av Bagger, ifølge Jyllands-Posten.

Det er Jensbys selskap JMI Invest som eide IT Factory, og det skal i det siste ha pågått hektisk aktivitet for å hindre at også JMI Invest går over ende.

I kjølvannet av svindelsaken har Asger Jensby vært nødt til å hyre livvakter, skriver Glomdalen.no. Bakgrunnen er at en av Baggers forretningspartnere i slutten av forrige uke ble overfalt og banket opp.