Lisboa (NTB-AFP): Politiet bekrefter at dette er den samme mannen som mandag ble brakt inn til avhør og som bor i villaen der det samme dag ble foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

En tysk kvinne og en portugisisk mann ble også avhørt i saken mandag, uttalte portugisisk politi på en pressekonferanse i dag, ifølge nyhetsbyrået Lusa.

Den tyske kvinnen og den portugisiske mannen ble løslatt og skal ikke være mistenkt for noe i saken.

Hentet

Den britiske 32-åringen som ble innbrakt og senere løslatt, ble hentet fra villaen han deler med sin mor og sin tre år gamle sønn på Algarve-kysten sør i Portugal, og politiet skal ha tømt svømmebassenget på eiendommen.

Mannen er fraskilt og arbeider for en lokal eiendomsmekler. Villaen der han bor, ligger bare rundt 100 meter fra feriekomplekset Ocean Club der Madeleine forsvant mens foreldrene spiste middag på en restaurant like ved.

– Han virket litt for ivrig etter å blande seg inn i politietterforskningen. Han påsto at han hadde en datter som var svært lik Madeleine, og at han følte seg nødt til å gjøre alt han kunne, men på meg virket han som en typisk drømmer, skriver Sun-journalisten Julie Moult.

Håper

Madeleines foreldre holder fast på håpet om at den lille jenta er uskadd og har det bra.

– Inntil det foreligger konkrete bevis for det motsatte, velger vi å tro at noen tar seg av henne, det er den eneste måten vi kan fortsette å fungere på, sier pappa Gerry McCann.

Madeleine forsvant fra et hus nær badebyen Praia da Luz 3. mai. En rekke britiske rikfolk, med Harry Potter-forfatter JK Rowling og finansmannen Stephen Winyard i spissen, utlover millionbeløp i belønning for tips som fører til at jenta kommer til rette.

Det er også opprettet et såkalt kampfond, der folk flest kan gi penger som skal brukes til letingen etter Madeleine. Jentas forsvinning har nå i halvannen uke vært et fullstendig dominerende tema i britiske medier.