Miss Angola tok andreplassen og Miss Mexico kapret tredjeplassen.

Zhang var skyhøy favoritt foran lørdagens finale i Sanya på den sørkinesiske ferieøya Hainan, som er blitt kalt Kinas svar på Hawaii. Fjernsynsfolk sa at rundt to milliarder seere i 200 land fulgte den direktesendte finalen.

– Jeg har 1,3 millioner mennesker som heier på meg, Hvis jeg vinner, ønsker jeg å bli et bindeledd mellom sommer-OL i Beijing neste år og Miss World-organisasjonen, sa Zhang, som måler 182 centimeter på strømpelesten.

– Jeg ønsker å bruke min innflytelse som Miss World og min skjønnhet til å hjelpe mennesker i nød, tilføyde hun. Fyrverkeri eksploderte over bygningen der finalen ble holdt, og der folk hadde betalt et beløp tilsvarende opp til 1.650 kroner for billettene.

Zhang Zilin, som bor i Beijing og arbeider som sekretær, beseiret til sammen 106 konkurrenter i årets Miss World-finale. Miss Norway, Lisa-Mari Moen Jünge fra Molde, gikk ikke videre fra første runde i konkurransen i Kina.

VINNEREN: Kinesiske Zhang Zilin vinker til publikum etter at hun lørdag ble kåret til Miss World.
SCANPIX/REUTERS
NÅDDE IKKE OPP: Årets Miss Norway Lisa-Mari Moen Jünge (i midten) nådde ikke opp i årets Miss World-finale. Her er Lisa-Mari omgitt av Miss New Zealand Stephanie Maria Dods (til venstre) og Miss Mongolia Oyungerel Gankhuyag.
NIR ELIAS