Port-au-Prince: Kort tid etter løslatelsen fløy de ut av landet. Det opplyste øyenvitner på flyplassen i Port-au-Prince til nyhetsbyrået Reuters onsdag kveld. Misjonærene dro til den amerikanske ambassaden i Haitis hovedstad etter at de ble løslatt. De fløy senere ut med et amerikansk militærfly, som skulle til Miami.

To skal avhøres

Silas Thompson (19) var den første av misjonærene som kom ut av fengselet onsdag. På spørsmål om hvordan hun hadde det, svarte hun: «Ganske bra».

Men lederen av gruppen, Laura Silsby, og en av misjonærene, Charisa Coulter, må gjennom nye avhør, opplyste dommer Bernard Sainvil, som leder etterforskningen av misjonærene.

De to skal avhøres om tidligere opphold de har hatt i Haiti.

Foreldre i live

De ti misjonærene, de fleste fra en baptistkirke i Idaho, ble pågrepet på grensa til Den dominikanske republikk den 29. januar. De hadde da med seg 33 barn som de skulle ta med seg ut av Haiti.

Siden har det kommet fram at foreldrene til de fleste av de 33 barna fortsatt er i live, og flere av foreldrene skal ha sagt at de inngikk avtaler med misjonærene om å gi fra seg barna.

De ti misjonærene, fem menn og fem kvinner, nekter straffskyld i saken. De sier de kun ønsket å hjelpe barn som ble foreldreløse i jordskjelvkatastrofen.

— Kom for å hjelpe

Johnny Antoine (33), faren til ett av de 33 barna, sier han ble oppsøkt av misjonærenes leder Laura Silsby.

— Hun sa at hun kom til Haiti for å hjelpe meg, forklarer han.

Haitis regjering og FN har advart mot faren for menneskehandel og ulovlige adopsjoner i den uoversiktlige situasjonen etter jordskjelvet, og reglene for adopsjon er strammet inn.

De amerikanske misjonærene hadde ikke godkjennelse fra myndighetene i Haiti.

MISJONÆRENE ble satt fri og ankom onsdag kveld flyplassen i Miami.
Alan Diaz