Mens naboer og andre angivelig ikke ante eller så noe, arrangerte den nå 77 år gamle Burrell Mohler og sønnene hans seksuelle ritualer som omfattet både voldtekt og andre seksuelle overgrep mot familieoverhodets barnebarn.

Blant ritualene var liksombryllup mellom familiens småjenter ned i femårsalderen og deres fedre, onkler eller bestefar, der jentene etter de rituelle seremoniene ble sendt sammen med mennene ut til hønseburene for at liksomekteskapene skulle «fullbyrdes».

Den langvarige serien av seksuelle overgrep skjedde fra slutten av 1980-tallet til midten av 1990-tallet, har de nå voksne ofrene for overgrepene fortalt til politiet.

Barna skrev papirlapper som de gjemte i flasker og syltetøyglass for å fortelle om hva som skjedde, i et håp om at noen skulle finne papirlappene og komme dem til unnsetning. Men først i de siste dagene har politi og andre myndigheter begynte å lete etter bevismaterialet, inkludert papirlappene.

Den 77 år gamle Mohler, familiens leder av sexovergrepene, ble arrestert i uken som gikk og siktet på en rekke overgrep og forbrytelser. Det samme ble fire av hans nå middelaldrende sønner i alderen 47 til 53 år.

Politiet har også arrestert hovedmannens 72 år gamle bror i Florida, og et stort antall ofre er begynt å melde seg, både fra andre delstater og et offer helt fra Canada.

Opprullingen av de omfattende overgrepene mot barn på gården i Missouri begynte i august da en 26 år gammel kvinne oppsøkte politiet i byen Lexington og begynte å fortelle om overgrepene fra bestefaren, faren og onkler. Hennes fire søstre og ene bror samarbeider også med politiet

John Sleezer