IRINA LEE og NTB

— Kommunens 15.000 ansatte vil innstille arbeidet så langt dette er praktisk mulig, opplyste informasjonssjef Robert Rastad til bt.no onsdag formiddag.

De 350 ansatte på Rådhuset skulle heller ikke være i ordinært arbeid i tidsrommet 12.00 til 12.03. På sentralbordet i Bergen kommune fikk bt.no opplyset at telefoner og epost ikke ville bli besvart.

Byrådsrepresentatene deltok klokken 12 i en bisettelse i Fana kirke, og Rastad antok at markeringen også ville finne sted her.

Trafikken stopper

Kringkastingsselskapene stanset sine sendinger, og kollektivtrafikken over hele landet ble også stanset.

— Vi vil stanse på stasjoner der det er mulig, og konduktøren vil lese opp en melding med oppfordring til alle om å være med på tre minutters stillhet, sa vakthavende informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB i formiddag.

Også flyplassene ville forsøke å tilpasse avgangene til minnemarkeringen, og ved Oslo Lufthavn var planen å prøve å overholde de tre minuttenes stillhet.

— Flygelederne vil gjøre sitt beste for å tilpasse avgangene til flyene, og det vil bli gitt beskjed til passasjerene om aksjonen, opplyste informasjonssjef Jo Kobro til NTB tidligere.

HSDs ferjer markerte også de tre minuttene med stillhet, og flagge på halv stang.

Ikke i Danmark

Danmark er det eneste EU-land som ikke fulgte oppfordringen om å avholde tre minutters stillhet til minne om ofrene for flodbølgen i Asia. Danskene nøyde seg med å flagge på halv stang, fordi landet allerede søndag oppfordret til to minutters stillhet for ofrene.

Det var Luxembourg, som har formannskapet i EU, som oppfordret alle medlemslandene til tre minutters stillhet i respekt for ofrene etter naturkatastrofen i Sydøst-Asia. Bortsett fra Danmark, stoppet hele Europa i dette tidsrommet opp.

Stillhet i Krinkelkroken

Ansatte i Bergens Tidende la også ned arbeidet i tre minutter klokken 12, og bt.no ble heller ikke oppdatert i løpet av markeringen.

Del dine tanker om katastrofen!

<b>STILLHET:</b> De ansatte i Bergen kommune, inkludert 350 som jobber på Rådhuset, la ned arbeidet i tre minutter klokken 12 i dag.
BERGENS TIDENDE