Dette opplyser Romerike politidistrikt.

Norske statsborgere

— Vi kan bekrefte at minst tre av av personene som sto på passasjerlisten, er norske statsborgere, sier politiinspektør Kari Torkelsen til bt.no.

Til sammen skal minst 118 personer ha mistet livet i ulykken. Av disse skal det ha vært 60 italienere. I tillegg skal det ha vært flere skandinaver om bord i flyet.

Det er Romerike politidistrikt som koordinerer arbeidet med flyulykken på norsk side, og politidistriktet har bedt Kriminalpolitisentralen (Kripos) om bistand i arbeidet.

— Kripos har nå listen med navnene på de 13 som var på vei til Norge. Når identiteten er klar, vil lokalt politi bli kontaktet, slik at disse kan varsle pårørende, sier Torkelsen til bt.no.

Listen med navn på passasjerene vil ikke bli offentliggjort før pårørende er blitt varslet. bt.no har vært i kontakt med politidistriktene i Bergen, Sogn og Fjordane. Ingen av disse var ved 19.30-tiden mandag blitt kontaktet for å bistå Kripos etter ulykken i Milano.

13 personer

Det var til sammen 13 personer om bord i ulykkesflyet, som skulle videre til Norge. Et italiensk nettsted har publisert en uoffisiell passasjerliste fra SKS 686, og på disse listene er det flere norske, svenske og danske navn. Denne listen er foreløpig ikke bekreftet av offisielle kilder.

Det er opprettet et eget støttesenter for pårørende på Gardemoen. Mandag ettermiddag hadde SAS mottatt 4-5 henvendelser fra personer som ville komme til senteret.

Her blir de mottatt av SAS-personell som er trent til å ta hånd om slike situasjoner. SAS opplyser at psykolog og prest vil bli kalt inn dersom det ønskes.

Egne telefonlinjer

SAS har opprettet egne telefonlinjer for pårørende til de 104 passasjerene og besetningen på seks i SKS 686, melder selskapet.

I Norge er nummeret:

67 58 50 10, eller 800 80 610

Det er også mulig å finne informasjon på internett: www.scandinavian.net

ALLE OMKOM: Alle passasjerene om bord i SAS-flyet fra Milano til København mistet livet i ulykken.
Foto: AP