n kraftig bombe sprengte en israelsk buss og drepte minst tre mennesker torsdag kveld. Mange er skadd i angrepet, melder israelsk radio. Eksplosjonen skjedde i et veikryss i Pardes Khana, 5 kilometer fra byen Hadera nord i Israel.

Ifølge politiet var det trolig en palestinsk selvmordsbomber som utførte angrepet. Et vitne forteller at bussen ble sprengt i flere deler, og at eksplosjon var svært kraftig.

De palestinske selvstyremyndighetene fordømte angrepet kort tid etter, og gjentok samtidig at de jobber på spreng for å hindre alle slags angrep på israelske sivile.

En talsmann sa også at man har gitt ordre om å etterforske angrepet og pågripe de skyldige, samtidig som han ba Israel om å stanse likvideringer av palestinske aktivister fordi det bidrar til å øke spenningene. Det 14 måneder lange palestinske opprøret hadde torsdag krevd mer enn 1.005 liv. Av dem er 786 palestinere og 197 israelere, ifølge opptellingen til nyhetsbyrået AFP. I tillegg har enkelte utlendinger og arabiske israelere blitt drept.

Tidligere torsdag ble en israelsk soldat drept etter at væpnede palestinere angrep ved en landsby nord på Vestbredden, ikke langt fra den israelske grensen. En annen soldat ble såret i angrepet

Ved en israelsk kontrollpost i nærheten av byen Nablus mistet to palestinere livet da israelske soldater skjøt mot bilister. Den ene skal ifølge israelske kilder ha forsøkt å ta seg forbi kontrollposten, mens palestinere mener han forsøkte å snu. Den andre palestineren skal ha blitt drept av et streifskudd.

(NTB)