Redningsmannskapene lette tidlig fredag morgen etter skadde i ruinene av det sammenraste festlokale i et jødisk strøk i Vest-Jerusalem. Talsmenn for politiet sa det dreide seg om en ren ulykke og ikke om noen bombeaksjon.

Mer enn 130 mennesker kom til skade, og politiet fryktet at flere hundre var innesperret i ruinene. Folk som var samlet til fest inne i bygningen, sa at de ikke hadde hørt noen eksplosjon før huset uten forvarsel raste sammen.

"Gulvet åpnet seg" — Gulvet åpnet seg rett og slett under meg, jeg så brødrene mine falle ned i den brede sprekken og jeg landet selv på toppen av dem. Gulvene i tre etasjer og taket på toppen av bygningen raste sammen, fortalte Yochi Bar-Sani til pressefolk.

Bar-Sani og mange hundre andre var gjester under en bryllupsfeiring i festlokalet som raste sammen. Jerusalems politimester Mickey Levy tilbakeviste alle påstander om at bygningen var blitt rammet av en palestinsk bombeaksjon.

Levy sa at så vidt hans folk hadde brakt på det rene, var det bygningstekniske feil som fikk festlokalet til å rase sammen. Mange titall mennesker, blant dem flere alvorlig skadde, var brakt til sykehus, opplyste politimesteren.

Nylig bygd om Bygningen ligger på et industriområde som heter Talpiot, og skal i løpet av det siste året være pusset opp og bygd om. - Vi har reddet ut nesten 250 mennesker, men det ligger fortsatt folk under ruinene, og vi har mye igjen å gjøre, sa politimester Levy to timer etter ulykken.

Situasjonen i Midtøsten er spent, og når et hus styrter sammen, oppstår det raskt rykter om terroraksjoner. Israelske talsmenn la imidlertid natt til fredag vekt på at det ikke forelå noe som tydet på at palestinere eller andre sto bak katastrofen i Vest-Jerusalem. NTB