Opprørerne skrev i en kunngjøring mandag at en offiser og ni menige soldater som hadde hoppet av fra regjeringshæren, mistet livet etter at de ble beskutt med artilleri og av snikskyttere. Elitestyrken Republikanergarden sto bak angrepet, het det i kunngjøringen.

— Dette føyer seg inn i rekken av forbrytelser begått av Saleh og hans gjeng av støttespillere med blod på hendene. De dreper fredelige demonstranter og soldater som passer på demonstrantene, het det videre.

Lørdag ble tolv demonstranter skutt og drept av soldater som er lojale mot Saleh, og ytterligere seks skal ha mistet livet i skyting søndag. Skytingen brøt ut da demonstrantene begynte å marsjere mot strøk i Jemens hovedstad Sanaa som kontrolleres av Saleh-tro styrker.

Mange jemenitter har siden januar i år demonstrert med krav om at Saleh må gå av. Den jemenittiske statssjefen, som har sittet ved makten i 33 år, kom nylig tilbake til hjemlandet fra Saudi-Arabia, der han hadde fått behandling for skader han ble påført i et kuppforsøk i juni.