Det er foreløpig sparsomt med opplysninger om ulykken, men ifølge talsmenn for redningstjenesten i Quito traff flyet, en tomotors Beechcraft 200, to hus før det styrtet i en bakgård i Gonzalez Suarez-området nordvest i hovedstaden.

Flyet skal ha styrtet rundt klokken 17.30 lokal tid.

En av bygningene som ble truffet av flyet begynte og brenne, og det tok brannvesenet over én time å slukke brannen. Redningsmannskaper gjennomsøkte torsdag ulykkesstedet på jakt etter skadede og døde.

– Flyet i god stand

Flyet var på øvelsestokt da det styrtet og alle de fem om bord omkom. Blant dem var det tre offiserer, en major, en løytnant og en sersjant, opplyser forsvarsminister Javier Ponce.

– Flyet var på øvelse og ble rapportert å være i utmerket stand, legger han til.

De to andre om bord, majorens kone og barn, mistet også livet.

I tillegg skal to personer på bakken ha mistet livet, ifølge Quitos brannsjef.

– Forferdelig

Ytterligere to personer ble skadet i flystyrten. Det er uklart om disse befant seg om bord eller på bakken.

– Det var forferdelig. Jeg hørte lyden av flyet som fløy svært lavt. Deretter hørte jeg en eksplosjon. Vi løp ut i gaten og så brannen, sier Camille Avsert, som bor like i nærheten av ulykkesstedet.

Ikke første gang

Et annet øyenvitne forteller at det var mye tåke i området da flyet styrtet.

Innflygingen til flyplassen i Quito foregår over Gonzalez Suarez og i løpet av de siste 20 årene har flere fly styrtet der.

– Dette er fjerde gangen jeg rykker ut hit etter en flyulykke. Nå må det settes en stopper for dette, sier brannmannen Atahualspa Sanchez.

En ny flyplass er i utkanten av Quito er påbegynt.

VRAKET: Det militære småflyet krasjet midt i bybebyggelsen.
Guillermo Granja