Israel uttaler at drapene på Hamas-medlemmene er et svar på de palestinske rakettangrepene mot Israel.

Seks vakter ble drept da Israel gjennomførte et luftangrep mot en kontrollpost sør på Gazastripen. To andre væpnede palestinere ble drept av israelske soldater ved grensen til Egypt.

Likevel fortsetter Hamas å skyte ut raketter. Tirsdag ble over ti hjemmelagde raketter skutt mot Sør-Israel, hvorav én traff et hus hvor en person ble såret. I byen Sderot mistet 24.000 innbyggere strømmen etter at en viktig elektrisitetsledning ble truffet.

Frykt for mer

På Gazastripen frykter nå innbyggerne et større israelsk gjengjeldelsesangrep, en frykt som ble forsterket da israelske jagerfly brøt lydmuren mandag.

En sentral politiker i regjeringspartiet Kadima har tatt til orde for at Israel må trappe opp kampen mot Hamas og likvidere gruppas ledere.

Israel har tidligere drept flere av gruppas ledere i målrettede luftangrep

Sentrale ledere i den islamistiske bevegelsen har nå blant annet fått beskjed om å skru av mobiltelefonene sine slik at det blir vanskeligere for israelske styrker å spore dem opp.

Satt i fengsel

Hamas og to andre væpnede palestinske grupper har erklært at de sto bak selvmordsangrepet i den israelske byen Dimona mandag, der en israelske kvinne og de to angriperne ble drept. Selvmordsbombere fra Hamas har ikke angrepet Israel siden 2004.

De to angriperne var fra Hebron på Vestbredden, og begge skal ha sittet i israelske fengsler i om lag to år. De var begge kjent som Hamas-tilhengere.