–102 personer er nå registrert omkomne. 134 er skadede, sier en talsmann for kriseberedskapen i regionen til nyhetsbyrået AFP.

Familie og venner av de ansatte ved restauranten Lame Horse var samlet i sentrumsrestauranten for å feire etablissementets åtteårsjubileum fredag kveld da alt gikk galt.

Rakettene traff taket

Jubileet skulle feires med innendørs fyrverkeri, og de over 230 personene var godt i gang med festen da en rakett skal ha kommet på avveie og startet brannen.

-Det ble brukt fyrverkeri på stedet. En av rakettene traff plasttaket i lokalet, og alt ble satt i brann. Det oppsto full panikk. Folk døde av forbrenning, kullosforgiftning eller de ble trampet i hjel da folk stormet mot utgangen, sier Igor Orlov, minister for offentlig sikkerhet i Perm-regionen, til nyhetsbyrået ITAR-TASS.

— Ikke terrorangrep

  • Ulykken ble forårsaket av brudd på instruksjonene som gjelder for bruk av fyrverkeri, sier rettstjenestemannen Vladimir Markin til Interfax.

I forrige uke ble 27 personer drept og over hundre såret

da en bombe rammet ekspresstoget mellom Moskva og St. Petersburg. Tsjetsjenske opprørere sa senere at de

sto bak angrepet .

Det blir kontant avvist at eksplosjonen sent fredag kveld var et angrep.

Oppsto panikk

— Vi snakker ikke om et terrorangrep. Vi snakker om noen ikke har tatt hensyn til brannforskriftene, sier en talsmann etterforskningen til Itar-Tass.

En politikilde sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at de fleste ofrene døde som følge av kullosforgiftning.

Det oppsto panikk i lokalet etter eksplosjonen, og de som fremdeles kunne, stormet mot utgangen.

Ministere reiser til Perm

Regjeringen har oppnevnt en kommisjon som skal håndtere ulykken. To fly skal transportere folk med alvorlige brannskader til andre deler av landet, er sendt til Perm, opplyser statsminister Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Han opplyser også at ministeren for krisesituasjoner, Sergej Sjojgu, innenriksminister Rasjid Nurgalijev og helseminister Tatjana Golikova skal fly til Perm om kort tid for å lede hjelpearbeidet og finne årsaken til brannen.

Flere sykehus i Moskva er satt i beredskap for å kunne ta imot folk med brannskader.

Perm ligger i Uralfjellene, om lag 70 mil fra hovedstaden Moskva. Byen har 1,2 millioner innbyggere og er Russlands sjette største. Den er regnet som et viktig transportknutepunkt og har mye tungindustri.

AP/Scanpix