Disse tre passasjerene, som sjekket inn på ulykkesflyet SK 686 i Milano mandag morgen, skal være de eneste norske statsborgerne som er savnet etter flyulykken. Ytterligere en svenske, som er registrert med bosted i Norge, er savnet.

Kripos vil ikke bekrefte om disse fire er omkommet før de eventuelt blir identifisert.

Ingen til Flesland

Til sammen 104 passasjerer hadde sjekket inn på SK 686. I tillegg var en besetning på seks personer om bord: To mannlige flyvere fra Sverige, en dansk, kvinnelig purser, en svensk flyvert og to danske flyvertinner.

13 av passasjerene skulle videre til Norge. Ifølge Kripos hadde ingen av disse billetter til Flesland. Derimot var det passasjerer om bord som skulle videre til Oslo lufthavn på Gardermoen, Torp flyplass i Sandefjord og Sola i Stavanger.

Utover de tre personene politiet i kveld har gått ut med navnene på, skal det ikke ha vært norske statsborgere blant de øvrige som var på vei til Norge. Men Kripos kan ikke utelukke at etterforskningen viser at flere av passasjerene om bord kan ha tilknytning til Norge.

— Svært vanskelig

Politiet opererer konsekvent med melding om savnede. Derfor vil de foreløpig ikke bekrefte at de som er savnet, har omkommet i ulykken.

— Dette er et tungt og svært vanskelig arbeid. Derfor er det farlig å gå ut med slike opplysninger så lenge identifiseringsarbeidet pågår, opplyser Kripos.

Den norske ambassaden i Italia opplyser på sin side at alle om bord i SAS-flyet mistet livet i ulykken.

Nordisk samarbeid

Seks personer hos Kripos har har i dag arbeidet med det vanskelige identifiseringsarbeidet. For å varsle pårørende, har Kripos tatt kontakt med de politidistriktene som er berørt.

Foreløpig har verken Bergen, Sogn eller Fjordane politidistrikt mottatt en slik henvendelse fra Kripos.

Kripos har også inngått et tett samarbeid med politiet i de andre nordiske landene, i arbeidet med å identifisere de savnede. Samarbeidet med Italia går først og fremst via Interpol.

— Kripos har foreløpig ikke sendt etterforskere til Italia. Dette vil eventuelt skje etter ønske fra italienske myndigheter, opplyser Kripos til bt.no i kveld.

VENTER: Pårørende etter ulykken på flyplassen Linate i Milano, ventet mandag på svar. Minst fire av passasjerene var fra Norge.
Foto: AP