Redningsmannskaper har funnet en fire år gammel jente, to kvinner og to menn i ruinene av boligblokken som raste sammen i Loran-området øst i byen, ifølge sikkerhetskilder. Men det gjenstår fremdeles mye arbeid for å gjennomsøke ulykkesstedet, og egyptiske myndigheter frykter at tallet på omkomne vil stige.

Det bodde omkring 40-50 personer i blokken, men ulykken skjedde om morgenen etter at mange beboere hadde dratt på jobb eller skole. To nabobygg er også blitt evakuert fordi deler av dem ble revet med i kollapsen.

Lokale myndigheter beordret allerede i 1995 at blokkens øverste etasjer skulle fjernes fordi de var i strid med byggeforskriftene.

Det er ikke første gang bygninger kollapser i Egypt. Mange bygg er oppført uten godkjenning og i strid med forskriftene, ofte med byggemateriale som ikke holder mål.

I mai mistet to personer livet i Sayyeda Zeinab-strøket i Kairo da to eldre bygninger raste sammen under oppussing, og i 2006 mistet sju personer livet da en fireetasjers bygning raste i byen Mansura. Innbyggere i Alexandria ble også rammet av en lignende ulykke i 2005, der 16 personer omkom.

STRINGER/EGYPT
STRINGER/EGYPT