Minst 11 mennesker skal være drept og over 60 skadet i en bombeeksplosjon utenfor femstjernershotellet Pearl Continental i Peshawar i Pakistan, opplyser politiet.

Norske Jørn Christoffersen, som jobber for FN, befant seg i fjerde etasje på Pearl Continental da det smalt. Han sier til VG Nett at han kastet seg ned da bomben gikk av.

— Plutselig hørte vi hagleskudd, så hørte jeg automatvåpen. Plutselig smalt alle vinduene ut mot hovedveien i stykker. Så gikk det kanskje fem sekunder, og så var det et stort brak. Det var en kar som sa at en bilbombe trolig hadde eksplodert på baksiden av hotellet, sier han til VG Nett.

Christoffersen jobber for United Nations Department of Safety and Security.

Norsk UD jobber fremdeles med å få oversikt over om det har vært flere nordmenn på hotellet eller i området rundt.

— Så langt har vi fått melding om én nordmann som skal ha vært i nærheten. Han skal ikke være skadet, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad i UD til bt.no.

Skjøt seg gjenom sperringer

Politiets talsmann Liaqat Ali sier til nyhetsbyrået AP at væpnede menn i en åpen lastebil først brøt gjennom sperringene rundt hotellet og åpnet ild mot sikkerhetspersonellet. Deretter kom en annen bil, lastet med sprengstoff.

— De kjørte bilen inn til hovedinngangen - så eksploderte den, sier Ali.

Vitner forteller om skyting i og rundt hotellet også etter eksplosjonen.

TV-bilder fra hotellet viser kaotiske scener. Skadede bæres ut, mens politi og militære prøver å få overblikk over situasjonen. Deler av hotellet begynte å brenne etter eksplosjonen, og svart røyk ligger over området. Eksplosjonene har etterlatt et stort krater i bakken foran hotellinngangen. Strømforsyningen til kvartalet er kuttet.

Flere titalls biler ble ødelagt i eksplosjonen, og flere bygninger i nærheten ble skadet.

FN-ansatt blant de døde

Ifølge Geo News skal de fleste av ofrene være ansatte ved hotellet, men hotellet frekventeres ofte av vestlige turister, diplomater og pakistanske politikere.

Flere av gjestene på hotellet jobbet for UNHCR, FNs høykommissariat for flyktninger, og var i området for å drive hjelpearbeid for de mange flyktningene fra Swat-dalen. En talsmann for UNHCR bekrefter at minst en av deres ansatte er blant de drepte, men vil ikke oppgi noen nasjonalitet.

Ubekreftede meldinger går ut på at totalt tre av de 11 drepte er utlendinger.

- Alle løp

Jawad Chaudhry, er gjest ved hotellet. Han var på rommet sitt da de smalt.

— Grunnen ristet under føttene. Jeg trodde taket skulle styrte inn over meg. Jeg løp ut - alle løp i panikk, sier han til AP.

— Jeg holdt på med å lage mat som vanlig da jeg hørete et øredøvende smell, sier kokken Jamal Khan.

— Jeg falt og traff en vegg. Jeg vet ikke hvordan jeg klarte å komme meg ut - folk skrek i smerte rundt meg og ropte på hjelp.

Talibans hevn

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men Taliban har tidligere truet med hevnaksjoner etter at deres styrker måtte gi tapt i Swat-dalen.

Bare den siste måneden har det vært syv dødelige bombeaangrep i Peshawar. Mandag ble en politimann drept av en veibombe i byen, og i forrige uke ble fem mennesker drept da terrorister på motorsykler utløste en bombe på en markedsplass.

Skulle bli USAs konsulat

The Pearl Continental er omgitt av høye gjerder og veisperringer. Ingen biler får parkere foran hotellet, og besøkende blir kontrollert før de slipper inn. Ifølge The Christian Science Monitor har amerikanske myndigheter vurdert å kjøpe hotellet og gjøre det om til konsulat.

Hotellet eies av den samme gruppen som eier Marriott Hotel i Islamabad. Mellom 50 og 60 personer mistet livet og mellom 150 og 230 ble skadet da dette hotellet ble angrepet i september i fjor.

Peshawar er den største byen i nordvest-Pakistan, og ligger i den østlige enden av Khyber-passet.

Scanpix/AP Photo/Aaj Television
AP