Ifølge tyske og franske nyhetsbyråer ble over 650 mennesker skadd, 49 av dem alvorlig.

De to kraftige eksplosjonene ved 10.30-tiden fredag formiddag skapte panikk og frykt i den sørfranske byen, fordi mange trodde det kunne være en ny terroraksjon. Men politiet mente det var snakk om en ulykke.

Eksplosjonene var voldsomme, og kunne merkes i hele Toulouse.

Fabrikken ble jevnet med jorda. Vinduene i flere bygninger ble blåst inn og et sykehus og en skole like ved ble evakuert i all hast. Det var store ødeleggelser i et område på 400 mål rundt eksplosjonsstedet.

Statsminister Lionel Jospin reiste straks til Toulouse da han fikk høre om eksplosjonen. — Vi kan ikke i øyeblikket fastslå om det er en ulykke eller noe annet. Etterforskningen er i gang, sa en opprørt Jospin etter at han kom fram til Toulouse.

Giftsky

Myndighetene oppfordret folk til å holde seg innendørs, etter at det dannet seg en ammoniakksky over eksplosjonsstedet. Inhalering av ammoniakkgass kan gi pustebesvær, oppkast, samt midlertidig blindhet, men ingen ble innbrakt med slike symptomer.

AZF-fabrikken der eksplosjonen skjedde, ligger i en forstad, 3 kilometer fra Toulouse sentrum.

AZF-fabrikken produserer nitrogen og fosfat-produkter, som igjen brukes i produksjon av sprengstoff.

Politiet meldte først at eksplosjonen skjedde i en ammunisjonsfabrikk like ved, der det framstilles drivstoff til Ariane-romrakettene, men dette viste seg ikke å være riktig.

Norske studenter

15 norske studenter ved en ingeniørskole 1,5 kilometer unna eksplosjonsstedet, løp for livet da det smalt, skriver VG Nett.

— Vi trodde det var et terrorangrep, sier en av studentene, 19 år gamle Hilde Marthinusen.

Ingen av de norske studentene kom til skade, men sier de hadde flaks. Dersom et stort vindu var blitt blåst inn, hadde det gått langt verre, mener de.