I løpet av en uke er 64 mennesker, for det meste politimenn og soldater, drept i bombeangrep, til tross for at både regjeringen og LTTE-geriljaen i februar ble enig om å gjøre alt de kan for å stanse voldshandlingene på øyen.

Nye samtaler mellom partene skulle finne sted i Geneve 24. april, men LTTE skrev i helga brev til norske myndigheter og bekreftet at de likevel ikke vil delta.

Fem av dem som ble drept mandag, var soldater som ble rammet av en kraftig landmineeksplosjon i Vavuniya-distriktet, 260 kilometer nord for Colombo.

Blokkerte veien

Syv soldater ble såret i angrepet, ifølge en militærtjenestemann som mener LTTE-geriljaen står bak.

— De blokkerte for lastebilen ved å kjøre en liten trehjuls taxi over veien. I løpet av noen få sekunder eksploderte kjøretøyet, sa han.

Samme dag ble et antatt medlem av tamiltigrene drept da minen han bar på, eksploderte for tidlig, sier en kilde i militæret til Reuters.

To andre personer ble drept i samme eksplosjon.

Skulle ramme militære

Etterforskningen tyder på at minen var ment å ramme en militærkolonne, men at den eksploderte for tidlig, ifølge en militærkilde.

FNs barnefond (UNICEF) sa dessuten mandag at en barnesoldat i LTTE nylig ble offer for en mineeksplosjon. Den 17-årige soldaten ble drept nord i Vavuniya i forrige uke, ifølge en pressemelding fra UNICEF, som ber den tamilske geriljaen om å demobilisere alle sine barnesoldater.