Ulykken skjedde nær Kensington, knapt 20 kilometer nord for den amerikanske hovedstaden Washington, rett før klokken 14 lokal tid.

Det befant seg 190 passasjerer om bord i Amtrak-togsettet, samt en besetning på 12. Ingen omkom i ulykken, men tilstanden til seks av de skadde ble natt til tirsdag betegnet som alvorlig.

— Det er seks mennesker som behandles for livstruende skader, men ingen døde, sa en talsmann for redningsmannskapene noen timer etter ulykken.

- Mirakel

En av de første som ankom ulykkesstedet betegnet det som et mirakel at ingen omkom.

— Det så ut som et leketogsett som var sparket overende, sa Harrison Long, en nabo til ulykkesstedet. - At ingen omkom her, slik det nå ser ut, er et mirakel, la han til.

To av vognene løsnet og falt ned i et skogområde ved siden av jernbanesporet, mens de øvrige vognene lå veltet ved sporet. De to lokomotivene sporet ikke av.

Årsaken til avsporingen nord for Washington er ikke kjent men det var nærmere 40 varmegrader i området mandag, og såkalt solslyng på skinnene kan være en mulig årsak.

Fire ulykker

Mandagens togulykke var den fjerde på like mange måneder i USA, der fire mennesker omkom og over 200 ble skadd da et Amtrak-togsett sporet av i Florida 18. april.

Bare fem dager senere omkom to mennesker i en kollisjon mellom et passasjertog og et godstog nær Los Angeles. 265 mennesker ble skadd i den ulykken.

14. mai ble to mennesker skadd da et togsett kjørte på en lastebil ved en overgang i South Carolina, og sporet av.

(NTB)