Det sier en lege i organisasjonen Health Net International til NTB.

Umulig å få oversikt

Dr. Isam Mirdgani kom fredag til Peshawar etter to uker i Jalalabad.

Han står i daglig kontakt med ansatte i Jalalabad, og sier det reelle tallet på drepte etter den 11 dager lange offensiven rundt Tora Bora-fjellet sør for Jalalabad er langt høyere enn 90, men at det er umulig å få oversikt fordi området nærmest frontlinjene er avstengt.

I dalen rundt Tora Bora-fjellet og området rundt bor det ca 35.000 mennesker fordelt på en rekke landsbyer. De hardest rammede i tillegg til Tora Bora, er Pachir, Wazir og Agam.

Offensiven mot Osama bin Ladens antatte tilholdssted i Tora Bora-hulene satte inn 1. desember, da amerikanske fly bombet området før afghanske styrker rykket fram. Denne dagen ble tre landsbyer truffet.

— Det var trolig feilbombing, sier Isam Mirdgani, som tok imot 72 døde og 5 sårede på sykehuset i Jalalabad, som ligger 75-80 kilometer fra landsbyene.

Dagen etter ble 8 mennesker drept og 18 alvorlig såret. Siden har det vært meldt om drepte nesten daglig. Til nå er 90 mennesker bekreftet drept og 45 såret, blant dem tre afghanske soldater som deltok i kampene.

(NTB)